Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tre lag semifinaleklare

ØIF Arendal fikk revansje etter tapet på søndag, og sikret dermed en tredje kvartfinale.

I herrenes kvartfinalerunder i sluttspillet, sikret tre av lagene semifinale etter henholdsvis to og tre kamper.

I Bodø "måtte" Elverum vinne, etter en solid seier på hjemmebane på søndag.
Det ble en jevn og tett kamp, der lagene fulgte hverandre i 60 minutter. Til pause sto det 14-14, etter at hjemmelaget hadde vært oppe i en tremålsledelse på det meste. I andre omgang hadde også Bodø noen perioder der de dro i fra, og ledet på det meste 23-19. De siste 20 minuttene var imidlertid svært jevnspilte, og ved full tid viste tavla 31-31. Dermed var det duket for ekstraomganger - da kampen må avgjøres.
I de ekstra ti minuttene var det nok Elverum som var best totalt sett, men med bare få sekunder igjen skåret Ivancsik på 7-meter, og hedmarkingene kunne slippe jubelen løs med seier 35-34.

FyllingenBergen tok i mot Halden Topphåndball hjemme i Framohallen, i et oppgjør der begge lag hadde hver sin seier og måtte vinne kveldens kamp for å sikre semifinale.
I denne kampen var hele første omgang forholdsvis jevnspilt, men til pause hadde gjestene fått et forsprang med stillingen 16-12.
Gjennom hele andre omgang beholdt Halden ledelsen, og var på det meste oppe i en femmålsledelse. Hjemmelaget spilte seg litt inn igjen i kampenog skåret det siste målet med et drøyt minutt igjen på klokka. A jour kom de imidlertid aldri, og gjestene fra Østfold jublet for ettmålsseier 29-28.

Haslum var på besøk hos Kolstad i Nidarøhallen, og til tross for iherdige forsøk klarte de ikke å riste av seg hjemmelaget i førsteomgang. Til pause viste tavla 12-12, og det var nok trønderne som var mest fornøyd med dette.
I andre omgang dro bæringene fra, og lå 2-4 mål foran hele veien. Det siste minuttet bød på to skåringer, ett fra hvert lag, og det var til slutt Haslum som vant med 29-25.

ØIF Arendal dro til Bækkelagshallen med kniven på strupen, etter at Bækkelaget tok første stikk på søndag.
I kveldens kamp var det imidlertid gjestene som var best, og de ledet gjennom hele kampen. Til pause var stillingen 14-8, og til slutt viste tavla 21-27.
ØIF Arendal og Bækkelaget har dermed én seier hver, og må møtes i en tredje kvartfinale førstkommende helg for å avgjøre hvem som får den siste semifinaleplassen.

Halden, Elverum og Haslum er som nevnt klare for semifinale, etter onsdagens kamper.
Hvem som møtes i semifinaler og når disse spilles, blir klart senere.