Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

To av to

Håndballjentene, med Silje Solberg (bildet) bakerst, viste fram et solid nivå, og vant med fem mål over Russland.

Norge kom best i gang i Esbjerg lørdag ettermiddag, og var oppe i 3-0 før Silje Solberg reddet et sjumeterkast fra Russland.
Etter en time-out våknet også de russiske jentene, og ved halvspilt førsteomgang viste tavla 7-4 i norsk favør. Norge holdt ledelsen trygt, og til pause var de foran 13-11.

Også i andre omgang var Norge hakket bedre enn Russland, som aldri klarte å komme nærmere enn til det ene målet bak. De siste minuttene av kampen dro de norske jentene, anført av dagens 30-årsjubilant Camilla Herrem, ifra og kunne til slutt juble over femmålsseier 28-23.

Et lite skår i gleden var det dog at Emilie Hegh Arntzen fikk seg en trøkk i en kollisjon med en russer midtveis i andre omgang. Emilie måtte støttes av banen og inn i garderoben etter en smell i hodet, men i følge trener Mia Hermanson Høgdahl var det kun eventuelt snakk om en mild hjernerystelse.

Videre hadde Mia følgende å si om kampen i intervju med TVNorge:
- Det er alltid gøy å vinne kamper, selv om vi ikke ser på dette som noen revansje etter semifinalen i OL. Vi får inn mange spillere som ikke har vært så sentrale tidligere, og vi er fornøyd med svarene vi får. Dette er jo en viktig samling for spillerne, i og med at det er den siste sjansen til å vise seg fram før EM-uttaket i november.

FAKTA
Golden League kvinner

Norge - Russland 28-23 (13-11)
Blue Water Dokken, Esbjerg, Danmark
Norges målskårere: Emilie Hegh Arntzen 6, Veronica Kristiansen 4, Stine Ruscetta Skogrand 4, Marta Tomac 4, Vilde Mortensen Ingstad 2, Malin Aune 2, Marit Malm Frafjord 2, Silje Waade 2, Kristine Breistøl 1, Camilla Herrem 1.
Russlands toppskårer: Anna Vyakhireva 5.
Utvisninger: Norge ingen, Russland 5x2 min.