Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Et levelig tap

U-lanslaget gjorde en god kamp mot Frankrike under sin andre EM-kamp fredag, selv om det endte med tap.

Også i den andre EM-kampen var det tøff motstand for u-guttene. Frankrike er et av de beste lagene i sin klasse. Unge Norge beviste likevel av det bor mye i denne troppen.
- Vi gjorde en helt fantastisk første omgang, kommenterte Geir Erlandsen, som sammen med Anstein Engravslia utgjør Norges trenerteam. Erlandsen siktet til et glimrende forsvarsarbeid, og en habil Emil Kheri Imsgard bakerst i buret.

Selv om det var Frankrike som var i tet store deler av den første omgangen, var Norge ikke langt unna. Etter 20 minutter spill var faktisk Norge foran en lengre periode. Til pause var stillingen 15-14 til Frankrike.

Etter hvilen gikk u-guttene på en ordentlig smell, med seks tekniske feil på åtte minutter. I løpet av den samme perioden vant Frankrike 6-0.

- Det ble vanskelig å ta igjen gapet som oppstod da, og selv om vi hang med resten av kampen, kom vi aldri nær nok, kommenterte Erlandsen. Tross tap var Erlandsen fornøyd med dagens match;
- Vi står sammen i dag, jobber og sliter i 60 minutter. Det å tape for Spania og Frankrike - det kan vi absolutt leve med.

Frankrike vant med syv mål, og er med sine fire poeng videre i hovedrunden sammen med Spania fra pulje A. Norge møter Sveits søndag klokken 19:00. Seier i den kampen gir Norge mulighet for en god plassering i mesterskapet. 


Kampfakta

U-EM 2016, puljespill, gruppe A 
Norge - Franrkike 31-24 (14-15)
Sutinska Vrela, Zagreb

Utvsininger
Norge 3x2 minutter, Frankrike 1x2 minutter 

Toppscorer Frankrike
Kyllian Villeminot med 6 mål

Norge LM98
Preben Egeli, Kristiansands IF 7; Sindre Heldal, Fyllingen Håndball Elite 4; Bjørnar Pedersen, Ski IL 3; Leif-Erik Brenne, Falk SK 2; Fabian Sandven, Bækkelaget SK 2; Peter Dahl Christensen, St. Hallvard 2; Felix Lunde, Kolbotn IL 2; Simen Holand Pettersen, Sandefjord TIF 2; Emil Kheri Imsgard, Elverum Håndball; Halvor Elias Nærland, Nærbø IL; Vetle Rønningen, Bodø HK; Anders Teige Bøe, Herkules Håndball; André Pung Tuzov, Falk SK; Thomas Horneland Boilesen, Haslum IL; Tord Aksnes Lode, Nærbø IL og Olaf Hoffstad, Sandefjord TIF.

Les dessuten:
Spania - Norge 30-24    

Slik spilles de innledende kampene for U-guttene:

Dag Tid Kamp
11.08 1700 Spania - Norge
12.08 1900 Norge - Frankrike
14.08 1900 Norge - Sveits

Videre kamper avhenger av resultatene i gruppespillet.

Alle kampene fra mesterskapet vises på streaming. Den finner du her:

Livestreaming

Hovedrunde/Plasseringsspill 16. og 17.08

Semifinaler og plasseringskamper 19.08
Plasseringskamper 20.08
Finale og bronsefinale 21.08. 

Norges tropp i EM 

Livestreaming EM-sider EHFs EM-sider
EM på Facebook    

Mer om U-gutta (LM98)