Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søk midler fra KUD

Kulturdepartementet lyser ut 10 mill. kr. til prosjekter som bidrar til at barn og unge kan delta på fritidsaktiviteter.

  • Vil ditt idrettsråd/idrettslag samarbeide med kommune og andre frivillige organisasjoner sikre at alle barn i kommunen kan delta i fritidsaktivitet uavhengig av foreldrenes økonomi?
  • Vil dere ta ansvar for et prosjekt, eller kan dere bidra til et prosjekt i regi av kommune/andre frivillige organisasjoner?
  • Kulturdepartementet har lyst ut 10 millioner til dette arbeidet, og det er viktig at idretten er med på arbeidet!

Kulturdepartementet har lyst ut 10 millioner kroner til å starte opp pilotprosjekter som skal bidra til at barn og unge - uavhengig av foreldrenes økonomi - får mulighet til å delta i organiserte fritidsaktiviteter sammen med jevnaldrende. Kulturdepartementets mål med utlysningen er at kommuner, lokale foreninger og lag, og andre aktører samarbeider om å utvikle og etablere overførbare samarbeidsmodeller og løsninger som kan tas i bruk av andre senere. 

Norges Idrettsforbund oppfordrer idrettsråd og evt. idrettslag å samarbeide med kommune og andre frivillige organisasjoner om en søknad. NIF sentralt kan bidra med informasjon og innspill.

Se lennken under for mer bakgrunnsinformasjon om ordningen, samt arbeidet med økonomi som barriere for deltagelse i fritidsaktiviteter.

KUDs utlysning og krav til søknad

Har du spørsmål om dette arbeidet, eller ønsker innspill og råd til utforming av søknad, kontakt rådgiver Håvard B. Øvergård i NIF, tlf. 917 73 157.

Søknadsfrist er 15. september 2016.