Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

På-tampen-tap

I den siste kampen i firenasjonersturneringen måtte Norge se seg slått av Spania.

Det var Marta Tomac som scoret det første målet for Norge søndag kveld og åpnet ballet Norge-Spania, en klassiker. Tross godt forsvarsarbeid var spanjolene vanskelige å stoppe, og lagene fulgte hverandre ekstremt tett hele den første omgangen. 5-5 etter 11 minutter ble 12-12 etter 28.

Amanda Kurtovic gjorde en god jobb på høyrekanten, og selv om Heidi Løke ikke fikk like mye plass på linja som i gårsdagens match, viste hun seg som avgjørende også i denne kampen. 

Avgjørende var dessuten Katrine Lunde i mål, som hadde tre kjemperedninger fra seks meter. 

To fulltreffere på rappen av Emilie Hegh Arntzen gjorde at Norge gikk til pause med ledelse 14-12. Så langt, så godt.

Også i den andre omgangen rotet håndballjentene i angrepsspillet. Spania holdt seg ikke bare à jour med Norge, men tok for første gang i kampen også ledelsen. Etter 47 minutter spill var det Spania som lå foran med to og 20-18. 

8 minutter før slutt lå Norge plutselig fire mål bak, og landslagstrener Thorir Hergeirsson var tydelig oppgitt i time-outen.
Den norske rytmen manglet i dag, og det glapp bakover. 6 mål på de 23 første minuttene i andre omgang holdt på ingen måte. Kanskje lå litt nerver i troppen, som skal slankes til 14 før OL i Rio i sommer.

Søndag var kvelden det ikke klaffet for Norge, Kurtovic bommet blant annet på en ellers plettfri kontring, og helt på tampen rotet jentene det helt til på gode muligheter. Dobbel reduksjon fra Nora Mørk var ikke nok til seier, og Norge måtte se seg slått av et bedre koordinert Spania med sluttsifrene 25-27.

Turneringsplassering:

1. Spania
2. Norge

3. Tyskland
4. Brasil

Kampfakta

Norge - Spania  25-27 (14-12)
2200 tilskuere
Follo Trykk Arena, Ski

Utvisninger
Norge 1x2 minutter, Spania 2x2 minutter

Toppscorer Spania
Alexandrina Barbosa med 7 mål

Norge LKS
Heidi Løke 6; Amanda Kurtovic 5; Linn Jørum Sulland 5; Emilie Hegh Arntzen 3; Nora Mørk 2; Camilla Herrem 1; Bettina Rigelhuth 1; Marta Tomac 1; Ida Alstad 1; Veronica Kristiansen; Malin Aune; Sanna Solberg; Katrine Lunde; Kari Brattset og Silje Solberg.

Les dessuten:

Amanda Kurtovic.

Linn Jørum Sulland feirer scoring med benken.


God stemning underveis mellom Lara Gonzalez Ortega og Heidi Løke.