Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Karl Filip Singdahlsen, Team Norway/NIF
Foto: Karl Filip Singdahlsen, Team Norway/NIF

Overbevisende bronse

Håndballjentene kom sterkt tilbake og tok bronse i OL etter overbevisende seier 36-26 over Nederland.

Spillerne hadde ristet av seg det hjerteskjærende tapet i semifinalen og vant 36-26 i en kamp de ledet fra start til slutt.

Håndballjentene har ikke tapt to kamper på rad i mesterskap på 20 år og tok kommandoen fra start i bronsefinalen. Halvveis i 1. omgang ledet Norge 11-4 og det begynte å ligne på VM-finalen, der nederlenderne ble utspilt før pause.

Norge var ni mål foran både før og etter pause, men Nederland krympet avstanden og var fem mål bak da det var fem minutter igjen av kampen, men da maktet ikke de oransje å score flere mål. Til slutt vant Norge altså med ti mål.

Med seieren tangerer Norge Sør-Koreas rekord på seks OL-medaljer i håndball.

62 mål i OL for Nora Mørk gjør henne til en sterk kandidat til å bli toppscorer i mesterskapet.

Om det var en skuffelse å spille bronsefinale, er det en stor forskjell å komme hjem med medalje enn en 4. plass fra OL.

– En OL-medalje står høyt hos spillere og trenere. Med utgangspunktet før mesterskapet var det tøft bare å komme seg til semifinale. Den voldsomme utviklingen i kvinnehåndballen de siste årene er fantastisk gledelig. Det gjør idretten vår enda mer attraktiv og dermed enda morsommere å være trener og spiller sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Kari Aalvik Grimsbø sto bra i mål, godt hjulpet av stengene ved flere anledninger. Camilla Herrem var våken i forsvar og snappet ballen fem ganger fra Nederland i angrep. Etter tre bom på langskudd fra de norske spillerne mot tomt mål da Nederland spilte sju mot seks, kontret Herrem inn fjerde forsøk på tomt mål og scoret.

FAKTA
OL kvinner, bronsefinale

Nederland–Norge 36-26 (13-19)
Future Arena, Rio, Brasil
8473 tilskuere
Norges målscorere: Nora Mørk 7, Amanda Kurtović 6, Stine Bredal Oftedal 6, Veronica Egebakken Kristiansen 5, Heidi Løke 4, Camilla Herrem 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Sanna Solberg 1.
Toppscorer Nederland: Nycke Groot 6.
Utvisninger: Nederland ingen, Norge 1x2 min.

Flere bilder fra bronsefinalen. Foto: Karl Filip Singdahlsen, Team Norway/NIF.

 

Nora Mørk har scoret 62 mål på åtte kamper i OL.

Camilla Herrem snappet fem baller mens Neferland var i angrep.

God stemning på tribunen, f.v. idrettspresident Tom Tvedt, kronprins Haakon, håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær i NHF, Erik Langerud.