Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny seier i Litauen

Unøyaktige avslutninger til tross, Norge hadde ingen problemer med å vinne 28-21 over Litauen.

Håndballjentene hadde kontroll på Litauen bakover i den andre kvalifiseringskampen til EM 2016, men alt for mange unøyaktige avslutninger gjorde at Litauen lenge holdt følge meg Norge.

De norske jentene kom fra fullt hus i en utsolgt kamp i Trondheim til glisne tribuner i Kaunas.

Glissent var det også i målprotokollen i begynnelsen av kampen. De norske spillerne slet med nøyaktigheten i avslutningene. Hjemmelagets første spillemål kom etter drøyt 12 minutter, men helt til fem minutter før pause holdt hjemmelaget følge, på stillingen 8-9. Inn til pause løsnet det litt for Norge med fire scoringer og ledelse 13-9 ved sidebytte.

Norge startet i 3:2:1-forsvar fra start, men la om til 6:0 etter hvert.

Silje Solberg sto over mot Hviterussland. Denne gang startet hun i mål. Kari Aalvik Grimsbø spilte det siste kvarteret, mens Katrine Lunde satt på tribunen.

Håndballjente ledet på der meste med seks mål, da Stine Skogrand satte inn 16-10. Halvveis i 2. omgang var Litauen kun to mål bak, 16-18 og 18-20. Derfra scoret Norge fem på rad uten svar og var oppe i sju måls ledelse, før det hele endte med norsk seier 28-21.

– Det svinger, Jeg hadde forventninger om at vi skulle være noe skarpere i dag, men jeg er fornøyd med mye av det vi gjør i 3:2:1, motstanderen tatt i betraktning. Vi skulle klarte å omsette mer av det til mål. Vi følte oss likevel trygge hele veien på at vi kom til å dra det i land, sier Thorir Hergerisson til Viasat 4 etter kampen.

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal mente at det var flere småting som gjorde at spillerne ikke fant flyten i angrep.

Målscorere for Norge: Nora Mørk 5, Camilla Herrem 5, Amanda Kurtović 4, Stine Bredal Oftedal 3, Betina Riegelhuth 2, Linn Jørum Sulland 2, Sanna Solberg 2, Mari Molid 1, Heidi Løke 1, Stine Skogrand 1, Pernille Wibe 1, Veronica Kristiansen 1.

Mer om EM-kvalifiseringen