Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Silje Solberg heltent bakerst i dag. Foto: Svein André Svendsen
Silje Solberg heltent bakerst i dag. Foto: Svein André Svendsen

Ny kalasseier i VM

Kazakhstan var motstander for Håndballjentene i VM tirsdag kveld, og det ble en ny solid seier til Norge.

Norge gikk hardt ut fra start i tirsdagens VM-kamp, og viste tidlig hvor skapet skulle stå.
Etter ti minutter spilt, slapp imidlertid de norske jentene opp det meste av prinsipper og disiplin, og kom inn i en blytung periode. Kazakhstan spilte seg opp til 7-7, og trener Thorir Hergeirsson tok timeout. Etter denne, fant Heidi Løke og resten av jentene igjen rytmen, og Norge gikk til pause i ledelsen 20-10.

De fortsatte i andre omgang, og etter 45 minutter spilt viste tavla 28-14 i norsk favør.
Kazakhstan byttet målvkt midtveis i andre omgang, og selv om hun fikk en god start, og tok tre av de fire første skuddene hun fikk mot seg, hjalp ikke det mot skåringslystne norske jenter.

Det ble kontret, krysset og skutt fra både høyre og venstre – og ved kampslutt hadde Norge skåret 40 mål, mens Kazakhstan ”bare” hadde fått 19 baller bak Silje Solberg. Hun endte for øvrig opp med en redningspprosent på 57, og ble kåret til banens beste spiller både av juryen i hallen, og av TV2s seere. 

Thorir Hergeirsson oppsummerte kampen slik hos TV2:
- Det er absolutt godkjent det her. Spillerne ville spille 6-0 og øve på det, og det er vel det vi er best på i forsvar per dags dato. Vi glapp nok litt på konsentrasjonen i dag, og det er fort gjort mot slike motstandere. Det er nok et annet tenningsnivå og fokusnivå på torsdag!

Og på torsdag møter Norge altså Romania i fjerde og nest siste gruppespillskamp. Den ser du på TV2 klokka 2030 - med sending fra klokka 2000.

Følg Håndballjentene i VM!

FAKTA
VM kvinner, gruppespill
Norge – Kazakhstan 40-19 (20-10)
Arena Nord, Frederikshavn
1384 tilskuere
Norges målskårere: Camilla Herrem 7, Heidi Løke 6, Amanda Kurtovic 5, Stine Bredal Oftedal 4, Mari Molid 3, Stine Skogrand 3, Linn Jørum Sulland 3, Sanna Solberg 3, Marta Tomac 3, Betina Riegelhuth 2, Nora Mørk 1.
Kazakhstans toppskårer: Marina Pikalova - 6 mål
Utvisninger: Norge 3x2 min, Kazakhstan 2x2 min og ett rødt kort.

Se kampstatistikk hos IHF.