Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Eli Smørgrav (t.v.) og Tirill Solumsmoen (t.h.), flankert av trenerteamet Tore Bråthen (t.v.) og Glenn André Ruud Andersen.
Eli Smørgrav (t.v.) og Tirill Solumsmoen (t.h.), flankert av trenerteamet Tore Bråthen (t.v.) og Glenn André Ruud Andersen.

Spennende bronsefinale

Det ble en spennende bronsefinale mellom Norge og Portugal i beach-EM for U16 søndag ettermiddag.

Det startet i et forrykende tempo på stranda i Nazaré i Portugal da det skulle gjøres opp om bronsemedaljen i beach-EM for u-jentene.

Både Norge og Portugal satte flere raske mål, og etter halvspilt periode ledet Norge med fem poeng – 14-9.

Utover i første periode fikk Norge mer fart på målvaktsspillet, noe som hjalp mye, og Norge vant til slutt første periode. Norges målvakt Eli Smørgrav fortjener heder og ære, etter å ha spilt svært godt gjennom hele turneringen.

Til tross for at portugiserne var på hjemmebane, var det de norske publikummerne som dominerte på tribunen med taktfast klapping og heiarop.

I andre periode kom Portugal best i gang, og satte en rask skåring. Norge svarte raskt, men det kladdet litt i angrep for de unge, norske jentene. Det løste seg imidlertid fort, og halvveis i omgangen ledet norge 12-7. Derfra og ut ble det ekstremt spennende, da Portugal kjempet seg inn i kampen. Med bare 25 sekunder igjen av perioden utliknet Norge til 16-16, og med bare fem sekunder igjen skåret de en flott to-poenger. Norge tok time-out, og prøvde på et trekk, som dessverre ikke resulterte i skåring. Portugal vant dermed andre periode, og det var klart for shoot-out.

I shoot-outen, solo mot målvakt, var Portugal hakket bedre enn Norge, og vant 5-1, og dermed også bronsefinalen totalt 2-1.

Det ble derfor med en fjerdeplass for Norges u-jenter i deres første internasjonale mesterskap, etter at de kvalifiserte seg som vinnere av NM i 2015 med Tyristubben. Med denne plasseringen er de også kvalifisert for neste års beach-VM for U17.

To av norges spillere ble også tildelt priser forut for premieutdelingen (bildet). Kåringen ble gjort av det europeiske håndballforbundet, og jevnt høye prestasjoner gjennom hele mesterskapet ligger til grunn for kåringen.

Eli Smørgrav (Sandefjord TIF) ble kåret til turneringens beste målvakt, mens Tirill Solumsmoen (Hønefoss SPKL) ble turneringens toppskårer, med sine 86 poeng på seks kamper.

Vi gratulerer med flott innsats i EM – og ønsker lykke til på veien videre!

FAKTA
U-EM beachhåndball – bronsefinale
Norge - Portugal 1-2 
Nazaré, Portugal
700 tilskuere
Norges poengskårere og lag:
Maren Sjaamo (Hønefoss) 15, Tirill Solumsmoen (Hønefoss) 12, Maren Høieggen (Hønefoss) 8, Oda Røhne (Hønefoss) 4, Emma Gahre (Hønefoss) 2, Josefine Root Bråthen (Hønefoss), Eli Smørgrav (Sandefjord), Cecilie Schetlein (Hønefoss), Nanna Arntzen (Hønefoss), Fanny Rohr Slåtto (Hønefoss).

Hele laget med trenere, samt familie og venner som skapte liv på tribunene gjennom hele mesterskapet! Foto: Marthe Mitchell Bråtane

Her ser vi hele laget med trenere, samt familie og venner som skapte et fantastisk liv på tribunen gjennom hele mesterskapet. Foto: Marthe Mitchell Bråtane

Glade jenter på beachen

Glade jenter feirer en av de tidligere seirene i mesterskapet. Foto: Marthe Mitchell Bråtane

Mye glede å spore på

Mye glede på stranda i Portugal! Foto: Marthe Mitchell Bråtane