Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maja Jacobsen var én av to norske femmåls-scorere. Her fra en kamp mot Island i november. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Maja Jacobsen var én av to norske femmåls-scorere. Her fra en kamp mot Island i november. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Kontret inn seier

Slovakia ledet med ett mål minuttet før slutt, men de norske rekruttjentene snudde til seier.

De norske rekruttene spilte en god 1. omgang, spesielt i angrep med 17 mål.

– Vi møtte et 3-2-1-forsvar som vi var litt spent på hvordan vi skulle få løst, men det gikk ganske bra, forteller rekrutt-trener Axel Stefánsson.

Andre omgang startet med dårligere skudduttelling enn i 1. omgang. Laget spilte seg til fine muligheter, men hadde 4-5 stolpeskudd og slovakene benyttet sjansen til å spille seg mer inn i kampen.

– Vi følte at vi hadde tak på dem, men de scoret flere billige mål fordi vi ikke fullførte forsvarsarbeidet vårt og kom ikke helt ut på skytterne. De spilte 4-2 og sju mot seks, som vi slet litt med å løse, sier han.

Med ett minutt igjen ledet slovakene med ett mål, men det ble norsk utligning med 50 sekunder igjen. I hjemmelagets siste angrep vant Norge ballen med fem sekunder igjen på klokka, som var akkurat nok til at Hege Løken fikk kontret inn Norges siste mål og dermed sikret seieren.

Rekruttjentene (LKR) er samlet i Slovakia 11.–18. mars.

Lagene møtes til ny kamp onsdag. I mellomtiden skal rekruttjentene ha fokus på å bedre forsvaret, 28 mål baklengs var langt unna kampmålet.

FAKTA
Landskamp
Slovakia–Norge rekrutt 28-29 (13-17)
Trencin, Slovakia
Målscorere Norge: Ingvild Bakkerud 5, Maja Jacobsen 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Tonje Løseth 3, Hanna Bredal Oftedal 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Hege Løken 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Silje Waade 1, Kristin Venn 1.
Toppscorer Slovakia: Tetyana Fiskova 8