Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Komfortabel seier

Det ble en enkel kamp for Håndballgutta da de tok i mot Belgia i veien mot EM i Kroatia.

Håndballgutta hadde stålkontroll mot Belgia i den første kvalifiseringskampen til EM. I en kamp hvor Norge dro mer og mer i fra og fikk testet ulike kombinasjoner forover og bakover. Selv om kampen var over etter én omgang, tok Håndballgutta godt vare på treningsmuligheten. Mange spillere fikk spilletid og i tillegg fikk Eivind Tangen sitt etterlengtet comeback på landslaget. Lignende kamper som dette blir fort en eneste stor kontringskamp, men istedenfor ønsket Håndballgutta å spille angrepene sine i etablert spill for å få mest mulig trening. Fokuset og presisjonen falt litt på tampen av kampen, som gjorde at Belgia tok litt innpå, uten at det ble noe særlig spenning av det. Norges beste spiller ble Sander Sagosen (bildet).

Etter kampen kunne dagens beste fortelle dette til Max: - Jeg synes at samspillet satt med en gang. Det er viktig. Det vi har jobbet med over tid fungerte godt. VM kommer fort, og vi må ta imot alle den treningen vi får.

Det kommer utvilsomt vanskeligere kamper i kvalifiseringen, og på søndag er det Lituaen som står for tur. Den spilles klokken 17:00 og vises på TV3. Det siste laget i gruppen er ingen ringere enn Frankrike.

FAKTA 
EM-kvalifisering
Norge - Belgia 35-26 (20-14)
Bodø Spektrum
2252 tilskuere
Norges målscorere: Espen Lie Hansen 7, Sander Sagosen 6, Bjarte Myrhol 6, Magnus Jøndal 3, Eivind Tangen 3, Harald Reinkind 3, Kristian Bjørnsen 3, Gøran Johannessen 2, Magnus Søndenå 1 og Christian O'Sullivan 1.
Toppscorer Belgia: Darnian Kedziora 6 mål
Utvisninger: Belgia 3x2 min., Norge 3x2 min.

Mer om Håndballgutta

Bilder fra håndballfesten i Bodø. Foto: Svein Andre Svendsen/NHF 

Den norske benken.

Eivind Tangen

Kristian Bjørnsen og Joakim Hykkerud

Henrik Jakobsen

Eivind Tangen og Christian O'Sullivan