Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Knallsterk seier!

Magnus Fredriksen (bildet) og resten av Juniorgutta tok en imponerende seier mot Danmark.

Juniorgutta hadde kniven på strupen før oppgjøret med vertsnasjonen Danmark. De måtte vinne kampen for at det skulle være mulig å ta seg videre til Hovedrunden i EM.

Og Norge tar tak i kampen fra start. Etter 11 minutter er de oppe 3-7, med rask og effektiv angrepsspill. I tillegg er de solide bakover, som tvinger Danmark til å ta en tidlig time-out. Det får ikke noen kjapp effekt for danskene, men etter noen minutter våkner de og tok igjen forspranget til Norge. Til pause var det igjen dødt løp, 11-11.

Det er danskene som startet best i andre omgang ved å gå kjapt opp i 11-14. Men Norge ønsket virkelig å kjempe, og ga danskene en vanskelig kamp. På bare noen få minutter snudde de det til en15-17-ledelse. Deretter blir det kamp til døren, men Norge er gode og kalde i hodet og tar en utrolig 21-23-seier, som er Danmarks første tap i mesterskapet.

- Dette var kjempebra! Guttene gjør en fantastisk innasats og viser en fantastisk moral. Det var en skikkelig bra håndballkamp fra begge lagene. Nå er vi videre med to poeng til Hovedrunden, foralte en kjempefornøyd Johan Zanotti på telefon.

Det betyr at Norge går videre på målforskjell(!) til Hovedrunden sammen med Danmark. Der skal de spille i samme gruppe som Tyskland og Kroatia. Første kamp vil være mot Kroatia den 2. august klokken 18:00.

FAKTA
Junior-EM, Gruppespill
Danmark - Norge 22-23 (11-11)
Sydbank Arena Kolding, Danmark
2350 tilskuere

Norges målskårere: 
Fredrik Løvberg 7, Magnus Fredriksen 6, Kevin Maagerø Gulliksen 5, Simen Nicolay Schønningsen 4 og Marius Galta Ferkingstad 1.

Toppskårer Danmark: Nicolaj Buchard Norager 5 mål.
Utvisninger: Norge 7x2 min, Danmark 7x2 min.

Se bildene fra kampen tatt av Hans Petter Wille.