Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kjempeseier!

Det er vanskelig å finne ord for det norske herrelandslaget gjør for tiden. Lørdag ble Polen nedsablet 30-28.

Det var en herlig ramme rundt kampen mellom Polen og Norge. Smekkfull hall av publikum som ønsket å lage god stemning i hele kampen, noe de klarte med bravur.

Førsteomgangen startet som en renspikket skyteduell mellom to lag som ønsket å vise seg frem. Langskuddene satt for begge lag, som gjorde at ble veldig jevnspilt. Mot tampen av omgangen får Norge forsvaret til å sitte bedre og det åpner seg kontringsmuligheter som ble tatt godt hånd om. Forpranget til Norge på tre mål blir dog knappet litt innpå, selv om det blir ledelse til pause, 15-16.

Som om ikke den førsteomgangen var enorm av de norske herrene, så startet andre omgang med et brak. Forsvaret fortsetter å være imponerende og skuddene er nærmest perfekte, som gjør at forspranget kommer opp på tre mål igjen. Polen biter seg fast, men klarer aldri å bli helt à jour med Norge. Det er så solid forsvarspill at de polske spillerene blir bare mer frustrerte. Selv på slutten av kampen klarer Norge å være kalde, og når det siste målet i kampen blir satt iskaldt på straffe av Kent Robin Tønnesen sitter jubelen løst. Kampen ender 28-30 til Norge.

- Det er et hakk opp fra Kroatia-kampen synes jeg. Vi viser en fightervilje og selvtillit som er vanvittig moro å se på. Jeg er stolt over guttene, fortalte Christian Berge til VG etter kampen.

Selv om dette var en eneste stor lagseier, så var det skytterkongen Espen Lie Hansen som kåret til banens beste.

På mandag er det Makedonia som er motstander. Den starter kl. 18:15 og vises også på TV3.

FAKTA
EM menn, hovedrunden
Polen - Norge 28-30 (15-16)
Tauron Arena Krakow, Krakow, Polen
14.600 tilskuere

Norges målskårere:
Magnus Jøndal 5, Sander Sagosen 4, Christian O'Sullivan 1, Kent Robin Tønnesen 6, Harald Reinkind 1, Espen Lie Hansen 8, Kristian Bjørnsen 4 og Bjarte Myrhol 1.

Polens toppskårer:
Karol Bielecki 10 mål.

Utvisninger:
Norge 5x2 min, Polen 4x2 min

Se fullstendig kampfakta hos EHF
Følg Håndballgutta i EM
Les mer om EM hos arrangørene