Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Innbytteregler 10-16år

Det er for klassene fra og med 10 år (klasser som spiller på full bane), til og med 16 år spesielle regler for innbytte.

Innbytte

4.4
Innbyttere kan når som helst*) og så ofte man vil settes inn under spillets gang (se imidlertid regel 2.5) uten beskjed til sekretær/tidtaker, forutsatt at de spillerne som skal erstattes, har forlatt spillebanen (4.5).

Spillere som er involvert i et bytte, kan bare forlate eller betre spillebanen over eget lags innbyttelinje (4.5). Denne regelen gjelder også målvakten (se i tillegg  4.7 og 14.10).

De spillerne som inngår i et bytte, skal alltid forlate eller betre spillenbanen over eget lags innbyttelinje (4.5) Denne regelen gjelder også bytte av målvakt (se også 4.7 og 14.10).

Reglene for spillerbytte gjelder også under en timeout (men ikke under en lag-timeout). 

*) Fra og med sesongen 2013-14 gjelder følgende vedrørende innbytte for alle kamper til og med Jenter/Gutter 16 som spilles på full bane:

Det er lov å bytte når eget lag har ballkontroll (er i besittelse av ballen, eller det er dømt et kast som gir laget ballen. 

- Det er ikke anledning til å bytte spillere ved spilletidsavbrudd, dersom laget ikke har ballkontroll
- Det er lov å bytte spillere ved skade, etter at dommeren har gitt time-out (tegn 15) og gitt tillatelse for inntil to personer til å betre spillebanen (ten 16). 
- Det kan byttes spillere ved Lags time-out. 

Brudd på regelen bestraffes som feil innbytte, og den feilende spilleren (spilleren som entrer banen) tildeles to minutter utvisning. 

NB: Regelendringen gjelder ikke for målvakt. (utespiller som blir målvakt har samme rettigheter som målvakt.)

IHF-Kommentar:
Formålet med begrepet "innbyttelinje" er å sikre rettferdige og korrekte spillerbytter. Det er imidlertid ikke laget for å gi bestrafning i andre tilfeller hvor det ikke er snakk om spillerbytte, men at en spiller tar et harmløst skritt utenfor sidelinjen eller kortlinjen og uten baktanker om å vinne fordeler ved det (f.eks. for å hente et håndkle eller en vannflaske på benken like ved innbyttelinjen, eller når en utvist spiller på en sportslig måte forlater spillefeltet og krysser sidelinjen ved benken, men like utenfor 15cm-linjen).
Taktisk og ulovlig bruk av området utenfor innbytterommet er beskrevet i  7:10.