Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

1. div debut

Audun Morgenstad og Paul Lindseth, ett av regionens mange talentfulle dommerpar, debuterte onsdag i 1. div.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld tok de et nytt steg mot målet om å dømme på det øverste nivået.

Audun Morgenstad og Paul Lindseth fikk onsdag 15/11 sin velfortjente debut i kvinner 1 divisjon. De dømte da Gjøvik – Førde i Campus Gjøvik, en kamp bortelaget vant konfortabelt 14 - 28. Gutta kom veldig godt i fra den første kampen på dette nivået, og er selv godt fornøyd.

«Det var en god debut og vi lyktes godt med planen vår. Det var ikke en spesielt vanskelig kamp, men noen utfordringer er det alltid. Vi løste det godt og fikk gode tilbakemeldinger av observatøren etter kampslutt. 1. divisjon er fin arena for videre utvikling og vi håper nå på flere kamper slik at vi kan nå vårt om mål om eliteserie.»

Audun og Paul er ett av region innlandets største dommertalenter og medlemmer av utviklingsgruppe 1 i regionen samt at de er NHF Trainee. Espen Stensvold Rønning (gruppeleder for NHF trainee) observerte kampen og var meget godt fornøyd.
«Jeg er imponert over utviklingen dommerparet har hatt den siste halvannen sesongen. De har tatt nye nivåer jevnt og trutt og er meget godt i rute for å nå sine mål. Kampen på Gjøvik løser de godt. De spiller på sine styrker og de legger gode linjer for kampen som de følger opp.» 

Gjennom NHF trainee coaches de målrettet mot å ta steget opp i Eliteserien. NHF Trainee består av seks unge lovende par fra hele landet. Samtlige par i gruppa har det samme målet, å dømme på det øverste nivået både i Norge og internasjonalt.

Audun og Paul er heller ikke beskjedne i målene de har satt seg, «det langsiktige målet er å bli internasjonale dommere.» Sier Audun, «men først ønsker vi å etablere oss som eliteseriedommere og se hvor det kan bringe oss. Gjennom Trainee-programmet til NHF har vi alle muligheter til og nå det målet, men det krever at vi jobber hardt og målrettet i tiden som kommer.»

Kai Vidar Lundstad har fulgt paret i snart to år. Han er imponert over gutta fra Hadeland. «Vi skjønte fort at vi kunne gjør gull av gråstein da vi så Audun og Paul første gangen. Etter å ha sett de i regionsserien oppfordret jeg de til å melde seg på Yngres Cup, det nivået tok de med en gang.
Dette resulterte i at de ble ett av to par som fikk være med regionen til Granollers Cup i Spania. Der endte de som eneste ikke-katalanske par med en guttefinale. Selv om de fortsatt er har mye å jobbe med har de et enormt potensial, et potensial de er i ferd med å ta ut nå. Det blir morsomt å se hvor langt de kan nå, de har alle forutsetninger for å gjøre det bra.». 

Vi ønsker Audun og Paul lykke til videre!