Annonse:
Gjensidiges ploggerkampanje
Annonse:
Gjensidiges ploggerkampanje

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ungguttas sommer

Guttelandslaget spilte sitt første mesterskap i Georgia i sommer og tok en flott fjerdeplass.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er trener Anstein Enggravslia sin rapport fra mesterskapet:

Her er vårt oppsummering fra EYOF Georgia i sommer. Gutta ble nummer fire etter tap for Tyskland i bronsefinalen. I gruppespillet møtte vi Ungarn, Danmark og Tyskland. Dette ble en spennende pulje hvor mange av kampene ble jevne. Vi møtte Ungarn i første kamp og fikk en god start hvor vi ledet 7-1 etter 10 min. Etter dette jevnet kampen seg ut og Ungarn hadde snudd til pause og ledet med 4 mål. Etter pause la vi om til 3:3 i forsvar og lyktes med dette. Vi vant til slutt med tre mål etter bra opphenting i annen omgang. I kamp nummer to møtte vi Danmark. Vi fikk en god start og ledet til pause etter godt forsvarsspill. I annen omgang la Danmark inn en ekstra utespiller som de lyktes med. Danmark vant kampen til slutt. I tredje kamp møtte vi Tyskland. Vi var avhengig av å ta poeng mot Tyskland samtidig som Danmark måtte tape for Ungarn hvis vi skulle nå en semifinale. Vi lyktes igjen med utgruppert forsvar og klarte uavgjort 27-27. Ungarn slo Danmark og vi var klare for semifinale. Frankrike var motstander  i semifinalen. Vi hang med til pause, men klarte ikke å fullføre kampen slik vi ønsket. Frankrike er et nummer for store for oss foreløpig. I bronsefinale møtte vi Tyskland igjen og tapte dessverre. Vi gikk tomme for energi samtidig som Tyskland er bedre fysisk rustet enn oss foreløpig...

Oppholdet i Georgia var lærerikt og utviklende på mange måter. Det var ekstremt varmt og logistikken var ikke alltid på plass. Gutta måtte være nøye med både kost og inntak av væske. Dette funket stort sett bra. Noe mageproblemer underveis men ingen som ble syke.  Det var mange flotte opplevelser både på banen og utenfor. Ikke minst Åpningssermonien var en flott opplevelse. Utøverne og trenere fikk også oppleve andre idretter på nært hold, noe som var både inspirerende og veldig morsomt.

Vi har siden oppstart med LM 98 jobbet med å lage en verditavle. I EYOF gjorde gutta en kjempejobb både ifh til målsetting for mesterskapet og utvikling av verditavla. Laget er kommet frem til tre verdier som skal kjennetegne LM98:

Samhold, Respekt og Innsats

På slutten av mesterskapet hadde vi individuelle samtaler med alle spillerne i forhold til utviklingsmål og sosial profil. 

Det vi erfarer sammenlignet med de andre lagene som vi må jobbe med, er fysikk og smartness. Når det gjelder fysikk handler dette om generell fysikk, eksplosivitet, duellstyrke og finte/taklingsteknikk.

Vi føler også at generell spilleforståelse/smartness må utvikles. De beste nasjonene har kommet lengre her. Dette handler om å ikke bare trene håndball men også se mye håndball og lære fra de beste hele tiden.

Vi vil takke Olympiatoppen og  Norges Håndballforbund for en fantastisk opplevelse i Georgia.

Både trenerteam og utøvere har lært utrolig mye, fått gode referanserammer på hvor vi står og hva vi må jobbe med videre.