Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Filip Svele og Falk Horten leder 1. divisjon. Foto: Inge Wallumrød
Filip Svele og Falk Horten leder 1. divisjon. Foto: Inge Wallumrød

Falk mot comeback?

Falk Horten sikret viktige poeng mot Sandefjord HB og troner øverst i 1. divisjon med fem kamper igjen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Takket være en skikkelig snuoperasjon, var det Falk Horten som jublet mest da lokaloppgjøret mot Sandefjord Håndball var over. Kampen endte 30-29 til Falk Horten og med det har Horten-laget nå 5 poengs forsprang på sine nærmeste utfordrere når det gjenstår fem kamper av seriespillet. 

Falk Hortens trener Daniel Birkelund sa bl.a. dette til Gjengangeren etter kampen mot Sandefjord Håndball:

– For å si det sånn: 30 poeng er ikke nok til å rykke opp, men utgangspunktet vårt kunne ikke vært bedre, strålte en sliten Daniel Birkelund etter kampen.

Lillestrøm Topphåndball er på andreplass med 25 poeng, og deretter følger St. Hallvard (24), Follo HK (23) og Sandefjord Håndball (22).

De to beste lagene ved serieslutt rykker direkte opp til GRUNDIGligaen - tredjelaget må spille kvalifisering mot lag nr 10 i GRUNDIGligaen.

I bunnen av 1. divisjon Menn er det nesten bare teori som kan redde Fjellhammer fra nedrykk. Laget har 2 poeng, og det er 8 poeng opp til Charlottenlund SK Håndball Elite og Nøtterøy Håndball (begge 10 poeng) som er nærmest, og 9 poeng opp til Viking TIF på 9. plass.

På papiret ser det ut til at både Falk Horten og Lillestrøm Topphåndball har gjort unna sine tøffeste kamper på vei mot et evetuelt comeback i vår øverste liga, men de to møtes i Holtanhallen, Horten 30. mars.

De øvrige lagene i toppstriden skal møte hverandre i det som kan bli en særs spennenede avslutning på en tøff sesong; St. Hallvard og Follo HK møtes 6. mars og 13. mars er det Sandefjord HB - St. Hallvard. I nest siste serierunde, 30. mars skal Follo HK møte Sandefjord Håndball.

Se kamper, resultater, tabell og statistikk for 1. divisjon Menn