Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gange-på-tinget-2017.jpg

Thorleif Gange 22.04.1934 – 14.08.2021

Med stort vemod og sorg mottok vi budskapet om at Thorleif Gange forlot oss 14. august 2021.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Thorleifs bortgang har vi i Nordstrand Idrettsforening (NIF) mistet en klippe og en av de fremste ildsjelene i foreningens historie.

Thorleif Gange startet sin håndballkarriere i Bækkelaget Sportsklubb. I 1951 la ble herreavdelingen lagt ned og Thorleif meldte overgang til Nordstrand IF. Han spilte seg raskt inn på A-laget og debuterte allerede som 18-åring. Det ble hele 17 år på NIFs A-lag i håndball og deretter mange år på B-laget der han holdt på helt til han passerte 40 år.

Thorleif var en «klippe» i forsvar, og han var en fantastisk lagspiller med meget god fysikk. I tiden som håndballspiller var han med å vinne NM i 11-mannshåndball i 1957 og han ble senere norgesmester to ganger – i 1960 og 1963 - i tillegg til flere kretsmesterskap.

Thorleif hadde en rekke sentrale verv i Nordstrand IF. Han var først kasserer og på 1970-tallet var han formann i herrehåndballgruppen i seks år. Han la ned et formidabelt arbeid for herrehåndballen på administrativt nivå – uten sidestykke i NIFs historie. I tillegg var han trener på aldersbestemte lag.

I 1973 gikk Thorleif direkte fra klubbverv og inn i toppledelsen i Norges Håndballforbund. Først som visepresident og fra 1979 seks år som president. Vi i Nordstrand IF var veldig stolte av at vår mann Thorleif ble øverste leder i Norges Håndballforbund.

Etter endt periode i forbundet gikk Thorleif tilbake til Nordstrand IF – og ble i 1989 valgt inn som formann i hovedstyret, der han satt fram til 1999. Dette var et tiår med store utfordringer i klubben, hvor Thorleif igjen viste sitt fabelaktige engasjement og ikke minst organisatoriske evner.

Thorleif var medlem av representantskapet i Nordstrand IF i mange år og ble tildelt Nordstrand IFs høyeste utmerkelse – Gullmerke m/krans. Senere på 1990-tallet ble han æresmedlem i foreningen.

Vi i Nordstrand IF takker deg for den enorme innsatsen du la for dagen og lyser fred over Thorleifs minne.

 

Anders Bakken
Styreleder, Nordstrand IF