Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen (25) scoret sitt mål nr. 600 for Håndballgutta mot Italia.
Sander Sagosen (25) scoret sitt mål nr. 600 for Håndballgutta mot Italia.
Foto: Tom Kalnins, NTB

Storseier i siste EM-kval.kamp

Italia ble som ventet ingen stor motstand for Håndballgutta. Det ble til slutt seier 37-16.

Håndballgutta var allerede klare for EM i januar 2022 etter de to kampene mot Latvia. Derfor var kampen mot Italia først og fremst viktig for å få terpet på spillet og holde konsentrasjonen oppe. Dette var nemlig guttas siste kamp før OL i Tokyo i juli.

Sander Sagosen tok kommandoen fra start og var involert i det meste i det norske angrepet. Herunder å score sitt mål nummer 600 på et 7-meterskast. I tillegg fikk vi se Sagosen i front i en 5-1 formasjon i forsvar som var en av tingene som gutta skulle prøve ut.

Kantspillerne fikk løpt godt, og dermed ble det mange enkle mål i kontraspillet. Til pause kunne Norge gå i garderoben med ledelse 23-9.

Etter pausen lot landslagssjef Berge flere av de faste spillerne hvile. Det ga muligheter for Kevin Gulliksen, Kristian Sæverås, Thomas Solstad, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnessen og Sander Andreassen Øverjordet. De sørget for at ledelsen bare økte og økte, og slitne italienere hadde lite å stille opp med.

Norge vant dermed gruppe 6 i kvalifiseringen og er klar for EM 2022 i Ungarn og Slovakia.

Les mer om EM-kvalifiseringen her. 

Frem mot OL er det klubbhåndball og avslutning av håndballsesongen 2020/21 som gjelder. Neste landskamp blir åpningskampen i Tokyo 24. juli.

Sander Sagosen var den første som kommenterte seieren til TV 2. Han har ikke tenkt å ligge på laurbærne etter sitt mål nummer 600 på landslaget.

- Det skal komme flere kamper og mål fra meg, parerte han. Om dagens kamp synes han at 5-1 forsvaret fungerte greit. 
- Vi fikk stjålet noen baller og løpt litt. Jeg synes vi fikk så mye ut av kampen som vi kunne forvente. Nå er jobben vår fremover å holde oss friske og raske frem til OL.

Landslagssjef Christian Berge får ingen enkel jobb når han skal ta ut OL-troppen. Både Kent Robin Tønnesen og Bjarte Myrhol bekreftet til TV 2 at de har veldig lyst til å være en del av det norske laget. Landslagskaptein Myrhol var skrøt av laget etter dagens kamp.

- Vi gjorde en superprofesjonell gjennomkjøring, mente han.

Landslagssjef Christian Berge støttet Myrhol og mente at det var flere som leverte veldig bra mot Italia. I tiden fremover skal han følge godt med på de norske spillerne i sesongavslutningen i klubbene.

- Vi har jobbet litt med OL-forberedelser på samlingen i Latvia, men laget er ennå ikke tatt ut. Fremover skal vi bruke god tid og tenke oss godt om før vi velger de 15 spillerne som skal utgjøre Norges tropp. (14 spillere + 1 reserve). Jeg grugleder meg til å gjøre utvelgelsen av laget, men gleder meg veldig til å oppleve OL, avsluttet han.

 
FAKTA
EM-kvalifisering
Norge – Italia 37-16 (23-9)
Vidzemes Olympic Centre, Latvia

Norges toppscorer: Magnus Jøndal, 8 mål
Italias toppscorer:  Kreshnik Kasa, 3 mål

Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Italia 4x2 minutter

Se full kamprapport her.