Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tapte med ett

LM00 ledet mot Frankrike da det gjensto tre minutter på lystavla, men personlige feil ødela.

- I dag var vi gode. Med hånden på hjertet kan jeg klart si at vi var det beste laget, sier hovedtrener for Guttelandslaget (LM00), Kristoffer Froestad, på telefon fra Frankrike. 

Guttelandslaget slet og slet mot samme lag onsdag. Lørdag kveld fikk Froestad se noe helt nytt av mannskapet sitt. 

- Forberedelsene og det taktiske vi avtalte inn mot kampen løste gutta veldig godt. Vi hadde Frankrike i kne, og ledet med ett mål da det gjensto tre minutter av kampen. 

Men personlige feil fra LM00-spillerne gjorde at Frankrike trakk det lengste strået og vant knepent, 27-26. 

Treg start
Guttelandslaget skjøt ut av startblokkene torsdag og sjokkerte de franske spillerne innledningsvis. 

I kveld var rollene snudd om. 

For det var de franske spillerne som tok initiativet og gikk tidlig opp i en 3-0-ledelse. 

- Så jobbet vi oss inn til 7-4, for derretter å gå opp til 8-8 og 9-9, sier Froestad. 

- På stillingen 9-9 fikk vi en forferdelig dommeravgjørelse i mot oss, og da rykket Frankrike fra oss inn mot pause, fortsetter han. 

Men ikke bekymringsverdig mye; for på lystavlen etter halvspilt kamp sto det 11-9.

Initiativet helt til slutt
Foran over 500 tilskuere, som hoppet og skrek kampen gjennom, utlignet Norge stillingen tidlig i den andre omgangen. 

- I andre omgang var det veldig jevnt. Vi ledet med ett, lå under med ett, og ledet med ett. Slik var kampforløpet gjennom hele andre omgang, sier Froestad. 

Anført av en god Alessandro Zulijani, var det Norge som hadde initiativet helt til det gjensto rundt ett minutt av kampen. 

- Men så gjorde vi noen tekniske feil som dessverre ødela for oss. Og de scoret tre sekunder før slutt - som gjorde at vi dessverre ikke fikk med oss noe resultat. Ufjortent, men slik er det, konstaterer treneren. 

Og Froestad forteller at spillerne skrøt enormt av kulissene i hallen etter kampen. 

- Det var dritkult. For guttene var dette en enorm opplevelse, og de sa etter kampen at det var ekstremt og noe de aldri hadde opplevd før. 

- Rett og slett veldig gøy å være med på, slår han fast. 

Enormt keeperspill
André Kristensen stod en god kamp i den drøye halvtimen han fikk mot Frankrike onsdag. Lørdag var han enda bedre. Og det var også en annen spiller som meldte seg på, ifølge Froestad.

- André var helt vanvittig bra i dag. Og det samme var Alessandro Zulijani. Han var helt rå i forsvar og var helt vanvittig god til tider i angrep. Rett og slett outstandig av begge i kveld, skryter Froestad av sine to spillere, og poengterer: 

- Men mest av alt var dette en god prestasjon av hele laget.

Kristensen endte opp med en redningsprosent på 41, mens Zulijani satte fire baller i mål i den andre enden. 

God læring
Uansett resultatet fra kampen; Froestad er godt fornøyd med denne ukas samling i Frankrike. 

- Nå vet vi hvor nivået ligger på de beste lagene i verden. Det var forventet at Frankrike skulle være bedre enn oss, og nå ser vi at vi ikke ligger så langt unna deres toppnivå, sier Froestad, før han avrunder:

- Det er ekstremt mye læring i å spille mot de beste. I tillegg har vi utvekslet mye erfaringer med det franske trenerteamet. Dette har gitt en enorm mersmak.

KAMPFAKTA
Frankrike - Norge (11-9) 27-26
Hall des Sports, promenade de la Rêverie, Sochaux
Tilskuere: Over 500
Norges lag og målscorere: Viktor Petersen Norberg (Sandefjord TIF) 5, Thomas Bjaaland (Herkules IF) 5, Alessandro Zulijani (Sverresborg HK) 4, William Fiala Gjermundnes (Randesund IL) 3, Ola Lillelien (HK-72) 3, August Storbugt (Sarpsborg IL Håndball) 2, Kristoffer Iversen (Sola HK) 1, Markus Foslund Niva (Bækkelagets SK) 1, Kasper Sjursen Syversen (Fjellhammer IL), Alexander Blonz (Sola HK) 1, Lars-Henrik Hygen (Mathopen IL) 1, Eskil Dahl Reitan (Klæbu IL), Henning Lea Knutsen (Nærbø IL ), Henrik Karlsen (Askim IF), Njål Sømme Dybdahl (Viking HK), Tage Hestbek Nilsen (Sverresborg HK), Marcus Støen Fredriksen (Kjelsås IL) og André Bergsholm Kristensen (Sandefjord Håndball).
Frankrikes toppscorer: Sadou Ntanzi, 9 mål