Tap i returkampen

Det ble dessverre tap i Frankrike for revansjesugne franskmenn, men vi tok dem på innbyrdes!!

Så var vi klar for nok en kamp mot Frankrike og den andre denne uken. Norge storspilte i Spektrum mens det var noe dødt over de franske gutta, som Christian Berge uttalte i et intervju med TV3 før dagens kamp. Bjarte Myrhol ble også intervjuet før kampen og det var helt klart at målet før dagens kamp var å gjenskape prestasjonen de gjorde på onsdag. ”Gutta nyter hver seier de får og vokser på det.”

Kampen startet meget bra, med en kjemperedning av vår fantastisk gode keeper Bergerud etterfulgt av mål av Bjørnsen i vårt første angrep. Vi lå lenge foran med 1-2 mål, men etter en halvspilt førsteomgang tok de franke guttene over. Det var som om de sa ”nok er nok”. Det var ingen tvil at Frankrike var revansjesugne. I tillegg var de var på hjemmebane og ikke minst med to store helter som takket for seg det var ingen tvil om at de ønsket å vinne denne kampen.

Thierry Omeyer og Daniel Narcisse med hhv. 358 og 311 landskamper hver avsluttet altså sin landslagskarriere i dag. Narcisse var som alltid trygg i angrep og ble Frankrikes toppscorer med 8 mål og Omeyer stengte til tider rett og slett buret. En verdig avslutning for to av verdens beste spillere gjennom tidene.

Lagene gikk til pause på stillingen 13-10 og til TV3 sier Børge Lund enkelt og greit ”Vi savner tempo, sprut og utholdenhet”.

Og dessverre starter andre omgang som første sluttet og etter ti minutter ligger Norge under med 6 mål. Omeyer fortsatte å redde og de Norske gutta virket rett og slett usikre. Når det er sagt må vi trekke frem Gøran Johannessen og Magnus Jøndal, med 8 mål til sammen og som viste ingen redsel fremover. Sagosen var solid bakover, men dessverre ikke like god fremover som på onsdag. Likevel deler han toppscorertittelen med Jøndal på 5 mål hver.

Sander.JPG

Siste time-outen til Berge tar han når det gjenstår fem minutter og gutta er enige i at franskmennene må straffes hver gang de siste minuttene. De avsluttet med en ”Ubuntu” og vips lå vi under med bare 3 mål.

Det ble altså tap i Frankrike med fire mål og gutta er selvfølgelig skuffa. Når det er sagt har vi med en fem måls seier på hjemmebane overtaket på Frankrike på innbyrdes og forhåpentligvis er dette noe vi kan dra fordel av når kvaliken er ferdigspilt i juni.

14. juni møter altså Norge Belgia på bortebane og det hele skal avgjøres 17. juni i Oslo Spektrum hvor de møter Litauen.

Sett av datoen for da er det nok en gang duket for håndballfest i Oslo storstue, denne gangen er det dobbeltkamp hvor vi i tillegg til Litauens herrelag får besøk av de franske jentene til en vennskapskamp. Kjøp billetter!