Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Drama i herrefinalen

Det ble som forventet en jevn kamp mellom Elverum og Haslum. Men bæringene sikret gullet med 28-26.

Det var to kampklare lag som var villige til å gjøre alt for ta NM-tittelen i Oslo Spektrum. Det var hett, med masse temperament fra første stund. Haslum varierte mer i spillet i første omgang, og Petter Øverbye utmerket seg i Elverums forsvar. Like før pause ble det straffe til Elverum, og Tamás Iváncsik skaffet Elverum en ledelse på to mål før andre omgang. 

Resten av kampen ble et spenningsdrama uten like og Vegard Tennfjord ble symbolet på innsatsen som ble lagt ned da han kom inn med tre sydde sting og scoret for Haslum. De to lagene var svært jevne hele kampen, men Elverum hadde et lite overtak. Midtveis i andre omgang hadde Elverum en ledelse på fire mål, men en strålende Simen Nicolay Schønningsen scoret svært viktige mål for Haslum og sørget for at bærumsgutta holdt kampen levende. Haslum hang etter store deler av andre omgang, og lå under med to mål med fire minutter igjen på klokka. To kjappe scoringer fra Haslum sørget derimot for at de kom tilbake i kampen, og til slutt var det Haslums kaptein som tok ansvar og sørget for seier, med to viktige mål. Kampen endte 26-28. 

FAKTA

NM cupfinale - menn
Elverum - Haslum HK  26-28 (15-13)
Oslo Spektrum
Toppscorer Elverum: Tamás Iváncsik, 7 mål
Toppscorer Haslum HK: Simen Nocolay Schønningsen, 7
Utvisninger: Elverum 4x 2 minutter - Haslum HK 5 x 2 minutter

 Les mer om NM her