Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

årets grasrottrener.jpg

Årets Grasrottrener i Region Innlandet er kåret!

Vi gratulerer Anne Christine Gundersen Willard fra Ottestad IL som årets vinner!

Årets Grasrottrener er en kåring som gjennomføres av Norges Håndballforbund (NHF) og Norsk Tipping gjennom konseptet Grasrottrener. I vår region fikk fem veldig verdige kandidater flest stemmer og fikk dermed muligheten til å bli kåret til Årets Grasrottrener regionalt.

De fem kandidatene var:
Anne Christine Gundersen Willard /Ottestad IL
Martine Børslungen Haugen /Hof
Christine Holm /HK Vestre Toten
Merethe Finvik Hagen /Ottestad IL
Anne Grete Børresen Evenstad /Nes/Veldre

Tirsdag denne uken hadde Ottestad IL felles avslutning for hele klubben. Styreleder i Region Innlandet, Bjarne Fluto, og Barnehåndballansvarlig, Guro Brandtzæg, kunne overraske og gratulere en rørt Anne Christine Gundersen Willard som Årets Grasrottrener i Innlandet! 

Jubelen i Ottestadhallen ville ingen enda ta da Anne Christine ble ropt opp som Regional vinner.

Anne Christine vinner 10 000 kr til klubben, i tillegg til at hun blir invitert til Topphåndballseminaret på Helsfyr og Oppsal 14.-16. juni. Der møtes vinnerne fra alle de seks regionene, og det vil kåres Årets Grasrottrener nasjonalt.

imageyg7gd.png

Anne Christine er en fantastisk ressurs for barnehåndballen i Ottestad. Hun er trener på tre lag og er også primusmotor for klubbens introprogram for de alle yngste i klubben.

- I Ottestad Håndball er det en fantastisk gjeng med trenere og lagledere som jobber hardt for at barn og unge skal ha det gøy med håndball, og jeg har selv hatt en god mentor i Merethe Finvik Hagen som også var nominert. 

Jeg syns det er viktig å presisere at jeg ikke står i hallen alene, men er så heldig å ha med meg fantastiske med-trenere og lagledere. Uten dem hadde det ikke blitt noe trening.

Anne Christine sier aldri nei, stiller opp for alle rundt seg, både voksne og barn. Med sin fagkompetanse i tillegg til de menneskelige egenskapene sørger hun for at barna opplever trygghet, trivsel og mestring, uke etter uke.

Anne Christine er tydelig rørt over prisen og sier følgende om nominasjonen.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg så mailen med nominasjonen, og rørt av nominasjonsteksten. Jeg føler ikke jeg gjør så mye mer enn mange andre, men har fått streng beskjed om å ikke undervurdere jobben jeg gjør. 

Anne Christine bygger gode relasjoner og er en person spillerne vender seg til og stoler på, og som tar de viktige, gode samtalene med spillerne og foresatte for å bygge et godt lærings- og sosialt miljø i klubben, både innad i egne lag og i klubben som enhet.

Mens vi står og prater kommer mange av spillerne i hallen bort for å gratulere henne. Det er tydelig å se at spillerne setter pris på henne, da de også er glad og har tårer i øyekroken.

- Denne prisen setter jeg umåtelig stor pris på. På det eldste jentelaget jeg trener har det vært en foreldregruppe som har vært svært aktive i å få folk til å stemme. Å få prisen på felles sesongavslutning for alle håndballagene i Ottestad Håndball var koselig, og litt kleint. Jeg er veldig takknemlig for prispengene, for da kan det oppgraderes litt i utstyrsrommet i Ottestadhallen! Prisen skal også brukes som en motivasjon for fortsatt å jobbe for at barn og unge i kommunen skal få spille håndball

Anne Christine brenner virkelig for barnehåndballen i Ottestad.

- Håndball har gitt meg så mange fantastiske opplevelser. Først selv som barn, og nå som trener. 

Alle de gode minnene jeg selv sitter igjen med fra årene jeg selv spilte, unner jeg alle barn å selv sitte igjen med. 

Det sies at det kreves en landsby for å oppdra et barn, og jeg tørr å påstå at et lag også kan være en slik landsby. Å få være et individ i en gruppe der alle er like viktige, men der alle også er avhengige av deg, tror jeg er nyttig og utviklende. 
Å se fremgang og utviklingen til barn gjennom flere sesonger, og ikke bare som spillere, men også som personer, er utrolig givende. Barn som vokser på oppturer og nedturer, utvikler mer tro på seg selv og blir trygge i relasjon med andre er en viktig del av idretten. 

Å se et lag bli tettere i samspill på banen og mer robuste sammen som individer gir enorm motivasjon til å stille på trening. 

Har man selv en dårlig dag er det bare å stikke i hallen og henge med barna, så er motivasjon, energi og glede der med en gang. Jeg går stort sett alltid smilende ut av hallen etter en trening. 

Det er også en stor motivasjon å finne det hver enkelt spiller er god på, og prøve å utvikle det. Ikke bare i spill, men også å kultivere spilleren med omsorg for alle eller den spilleren som kan løfte laget i motgang. Samt å finne arbeidsoppgaver, individuelt og som lag, som kan gjøre at et tap allikevel føles som en seier, for de opplever mestring i at arbeidsoppgavene er løst tilfredsstillende. 

Barnehåndball er rett og slett kjempe gøy!, avslutter Anne Christine.