Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Årstad Bergen J13.jpg

Region og Fylkesmesterskap 23/24

Helgen 20.-21. april ble det avholdt avslutning på seriene i ungdomshåndball i Førdehuset. Se bilder fra lagene.

Regionen vår består som kjent av gamle Hordaland og Sogn og Fjordane fylker. Og seriene våre deles ofte inn etter disse gamle grensene av praktiske årsaker. Men det medfører jo av vi må kåre vinnere for hele fylket og hele regionen. Altså en Region Vest-mester. Vi kårer mestere i både A- og B-klassen. Men dette gjelder ikke alle kalsser da noen bare har en A-serie.

Mesterskapet var i år lagt til Førdehuset, og lagene satte seg i bil, båt, ferge og buss for å komme til Førde og måle krefter mot de beste. Men også for å ha en fin avslutning av en sesong med sportslige oppturer. Dommerne kom fra våre utviklingsgrupper, de skriver vi mer om i egne sak.

Vi starter med den yngste jenteklasse hvor lagene Årstad/Bergen 1, Askøy Florø 2 og Høyang møttes til dyst i A-klasse. To  oppgjør i semifinalene på tves av fylket gjorde at Årstad/Bergen 1 møtte Askøy i finalen. Vinner ble til slutt Årstad/Bergen 1 med trermålsseier 20-17 over Askøy etter en tett kamp. i bronsefinalen stakk av med det lengste strået mor Florø 2.

 
ÅrstadBergen J13.jpg
Årstad/Bergen J13
 
I den yngste gutteklassen var mester i A-klassen kåret i Hordaland før mesterskapet og her dro Bjarg 3 serien i land. Men i Førde kåret vi vinner i B-klassen. Og til Førde dro Lyngbø 2, Syril, Åsane og Sandane for å finne ut hvem som er best i B-seriene. I første semifinalen mellom Sandane og Åsane ble en klar seier til gjengen fra Trivslesfylket, mens i semifinale nr. 2 stakk Lyngbø 2 avgårde med en knepen seier over Syril-guttene.
Finalen gav Sandane gjengen til Kari Arnestad seier mot Lyngbø 2 Guttene fra STIL vant 36-17. At nesten samtlige gutter kom på scoringslisten er kjekt å se. Gratulerer!
 
Sandane G13B.jpg
Sandane Turn og Idrettslag G13
 
 
I jenter 14 ble det avholdt både A- og B- mesterskap, og den tette fighten blant de kommende konfirmantene var til å ta og føle på. Høyang, Åsane, Bjarg og Florø 2 møttest til dyst i A sluttspillet. De to semifinalene viste at lagene fra Hordaland var hodet foran sine venninner fra Sogn og Fjordane.
I finalenene var det to tett oppgjør som endte i at Bjarg tok seieren mot Åsane etter noen nervepirrende sluttminutter, hvor Åsanejentene fikk vind i seilene og spiste seg innpå syvmålsledelsen til Bjarg. Sluttresultat 20-19 til Bjarg.
I bronsefinalen fulgte lagene hverandre tett og ti minuttert før full tid stod det 14-14 deretter fikk Høyang to måls-ledelse som Florø 2 aldri tok igjen.
 
 
Bjarg j14.jpg
Bjarg J14
 
Jenter 14 B var det rent Hordalandsoppgjør og Sotra 3, Åsane 2, Gneist 2 og Mathopen kjempet om tittelen B-mester i J14. Sotra 3 stakk av med seieren etter å ha slått Åsane 2 29-17 i finalen. Trejeplass gikk til Mathopen-jentene som slo Gneist 2 i bronsefinalen 25-21
 
Sotra J14 B.jpg
Sota 3 J14
 
Gutter 14 år gav oss bare ett A-sluttspill. Åsane 2 stakk av med seieren i 14B knepent foran Knarvik i Hordaland.
Til Førde kom rivalene, Kjøkkelvik og Bjarg, fra Hordaland og rivalene, Stryn og Florø, fra Sogn og Fjordane. Semifinalene resulterte i at Kjøkkelvik og Bjarg møttes til nok en duell i finalen, og Stryn og Florø en duell i bronsefinalen.
Kjøkkelvik og Bjarg hadde en seier hver i serien mot hverandre før finalen i Førdehuset. Guttene fra Kjøkkelvik og Bjarg gikk jevnt ut. Før en 2-minutter til Bjarg kostet dyrt og Kjøkkelvik fikk stikke fra. Midtveis i andre omgang hadde Kjøkkelvikguttene en komfortabel 10-målsledelse og kampen var i realiteten avgjort. Sluttresultat 31-24 til de røde. I bronsefinalen fikk Stryn en kjempestart og så seg aldri tilbake. Stryn vant 18-13 over Florø.
 
Kjøkkelvik G14.jpg
Kjøkkelvik G 14
 
Jenter 15 A og B ble også spilt i Førde, mnen her gjorde lagene seg ferdig lørdag ettermiddag. Til A-sluttspillet var Fyllingen, Sotra Askøy og Gneist 2 kvalifisert. To semifinaler som resulterte i Sotra mot Gneist 2 i finalen. Finalen ble en kamp hvor Gneist stakk fra foran Sotrajenter som nok var preget av stundens alvor. Deretter ble det en tett batalje hvor 2-minutterne kom tett og Sotra aldri kom inn i kampen igjen. Gneist 2 tok seieren med komfortable 28-18. Tredjeplassen gikk til Askøy foran Fyllingen.
 
Gneist 2 J15.jpg
Gneist 2
 
 
I B-sluttspillet møttes Kvinnherad, Gneist 3, Bjarg og Nore Neset. Finalen ble vunnet av Gneist 3 foran Nore Neset med sifrene 22-17. Tredjeplassen vant Bjarg foran jentene fra Kvinnherad.
Her er det bare lag fra Hordaland i A- og B-serien, siden 15- og 16-serien spilles som en serien i Sogn og Fjordane.
 
Gneist 3 J15.jpg
Gneist 3
 
 
I Gutter 15 er det dessverre få lag og Eidsvåg/Nordnes vant serien i Hordaland. I Sogn og Fjordane spilles det dobbelt serie med G16.
 
I J16 A har Søreide stukket av med seieren i A-serien foran Gneist/Bønes og Bjarg.
Men jenter 16 B-var samlet for de eldstes oppgjør i Førdehuset. Både Florø 2 og Florø 4 var kvalifisert sammen med Mathopen/Vadmyra og Gneist/Bønes 4. Finalen ble Hordalandsoppgjør hvor samarbeidslaget fra Bergen vest stakk av med seieren foran Gneist/Bønes med sifrene 26-20. Bronsefinale ble et klubbmesterskap hvor fjerdelaget fikk seieren. At nesten alle utespillere kom på scoringslisten er gøy å lese.
 
 
 

Takk til arrangører for et vel gjennomført mesterkap, og takk til dommere og dommerutviklere for godt gjennomført kampavvikling