Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Grimletroll-Årets Grasrottrener.png

Årets Grasrottrener i Region SørVest er kåret

Vi ønsker å gratulere Eivind Balchen fra Gimletroll som regional vinner av Årets Grasrottrener!

Hvert år samarbeider Norsk Tipping og Norges Håndballforbund om kåringen av Norges Grasrottrener i håndball. Årets regionale vinner er Eivind Balchen fra Gimletroll i Kristiansand, gratulerer!

Onsdag ettermiddag ble det både hurrarop og jubel da et lite tog marsjerte inn i Havlimyrhallen for å overraske vinneren. Representanter fra   administrasjonen i Gimletroll, håndballens regionsstyre og regionskontor overrakte heder og ære, boller og smoothie, blomster, diplom og en sjekk på 10.000 kroner.

Eivind Balchen.png

Eivind Balchen, Gimletroll

 Hovedpersonen selv forteller at han ble svært overrasket.

 - Jeg har så stor respekt for mine medtrenere, både i Gimletroll og andre klubber, at jeg aldri hadde trodd jeg kom til å vinne. Jeg ble helt paff da   jeg fikk vite om nominasjonen og kjente på en voldsom ydmykhet. Å stå her i dag som vinner, er bare helt sykt! Det er skikkelig stas at så mange   har stemt på meg, og at folk legger merke til og bryr seg om det jeg bidrar med i klubben. 

Når vi snakker med andre i Gimletroll er det ikke rent lite Balchen bidrar med heller. For det første er han med i trenerteamet rundt to lag. Han er   ikke bare god til å veilede spillerne, men han fungerer også som en mentor for andre trenere. Han har alltid gode råd, enten om det sportslige eller   om å gjennomføre et arrangement eller sosiale aktiviteter. I tillegg tar han seg alltid tid til å snakke med de foresatte og utøverne, og han stiller   opp på alle dugnader.

For det andre er han engasjert i klubbdrift og trenereutvikling. Regionskontoret har blitt kjent med Balchen gjennom sertifiseringen Klubbhuset hvor han har hatt en sentral rolle. Han er som regel også alltid på kursene vi arrangerer. Denne iveren etter stadig å utvikle klubben og seg selv som trener, gjør det ekstra stas for Regionskontoret å sende nettopp Balchen til Topphåndballseminaret i Oslo i juni.

Sist, men ikke minst, er det selvfølgelig den forbilledlige måten Balchen opptrer på ovenfor utøverne sine som gjør at han mottar prisen. Han er en trygghetsperson som evner å tilrettelegge for enkeltindivider slik at de opplever mestring der de er. Han fryder seg når han ser hvordan spillerne utvikler seg fra knapt å kunne kaste og ta imot til å levere harde og presise hoppskudd.  

- Spillerne trenger tid og må få utvikle seg i sitt tempo. Når de som aldri scorer endelig klarer det, teller det ene målet som minst 20 mål! Den mestringsfølelsen de opplever da er fantastisk å dele med dem. Det er dette jeg brenner, for spillerglede! Alle må ha det gøy på trening, og da må vi tilpasse så godt vi kan. Selvfølgelig er dette ofte vanskelig, for det er over 20 spillere med over 20 ulike behov. Derfor er det viktig å skape gode relasjoner, både innad i spillergruppa, og mellom spillerne og oss trenere.

Medtrenerne skyter inn at også her er Balchen en pådriver. Han tar blant annet initiativ til å gå på Viperskamper og til å se landskamper på storskjerm.

- Det er ikke nødvendigvis det at de er så interesserte i selve kampene, men det å dele felles opplevelser både i og utenfor hallen, det bygger gode relasjoner.

 

Region SørVest ønsker Balchen lykke til i den nasjonale kåringen som avholdes på Topphåndballseminaret 14.-16. juni. Her møter han finalister fra de andre fem regionene.

I tillegg ønsker vi å gratulere alle de andre nominerte. Dere gjør en uvurderlig innsats for at barn skal ha et trygt og godt sted å være. Tusen takk!