Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640 Årets Grasrottrener 2023-2024.png

Årets Grasrottrener i Region Sør er kåret

Vi gratulerer Agnethe Sollid fra Holmestrand IF som vinner.

Årets Grasrottrener Håndball er en kåring som gjennomføres av Norges Håndballforbund (NHF) og Norsk Tipping gjennom konseptet Grasrottrener.

I sterk konkurranse fra Cathrine Hill-Jensen i Stag og Maren Lyngås i Lier, var det til slutt Agnethe som trakk det lengste strået og som kan titulere seg som Årets Grasrottrener 2023/2024 i Region Sør.

Det var en overrasket og rørt trener som ble avbrutt i treninga med J9-laget på fredag. Et 50-talls personer - spillere, trenere, foreldre og leder i klubben kom marsjerende inn i hallen med flagg og fanfare.

Leder Gro Gulliksen og nestleder Tom Sørensen fra Regionstyret, og Vibeke Gretland Thoresen, barnehåndballansvarlig i regionen, sto for overrekkelsen av blomster, diplom og sjekk fra Norsk Tipping.

Agnethe vinner 10 000 kr til klubben, i tillegg til at hun blir invitert til Topphåndballseminaret på Helsfyr og Oppsal 14.-16. juni. Der møtes vinnerne fra alle de seks regionene, og man vil kåre Årets Grasrottrener nasjonalt.

Etter å ha spilt håndball selv fra 7-8 årsalderen, har hun de senere årene vært trener for egne barns lag. Denne sesongen har hun trent J9, J14 og G16.

På spørsmål om hvordan hun reagerte da hun fikk vite at hun var nominert, var det en rørt trener som svarte.
- Det er veldig hyggelig at folk ser den innsatsen som man gjør. For det er ikke så mange som faktisk verdsetter den innsatsen som gjøres på frivillig basis om dagen. Hyggelig at folk ser deg i en travel og hektisk hverdag.

Hun uttrykte overraskelse og takknemmelighet over å bli utropt til Årets Grasrottrener i Region Sør.
- Jeg er satt ut. Det er uvirkelig. Holmestrand er en liten klubb, så i forhold til antall stemmer trodde jeg ikke jeg hadde noen sjanse. Men jeg skjønner det er mobilisert mer enn jeg trodde. Da har man nok gjort en innsats over tid som synes.
Jeg brenner for barnehåndballen og synes det er gøy å være med ungene. Nå har jeg de minste som er jenter 9, hvor det man er med og bygge et lag. Og så har jeg de på J14 og G16, hvor man ser hvordan det har blitt over tid. Det er gøy. Man opparbeider respekt og tilhørighet over tid, begge veier.

Agnethe ble nominert av trenerkollega Anne Guri Horne Alver, trener for klubbens G9-lag.

Nominasjonen sier:
«Agnethe Sollid er trener for jenter 9 år i Holmestrand IF, og hun trener i tillegg jenter 14 år og gutter 16 år (som nå spiller i Bring-serien). Agnethe er en kunnskapsrik, målretta, inkluderende og omsorgsfull trener. Hun sørger for at spillerne har det gøy med ball, hun lager varierte treningsopplegg, og er god på å gi ros og veiledning til den enkelte spiller! Hun var selv en dyktig håndballspiller, og bruker sine ferdigheter i treningene. Agnethe bruker tid på å lage et godt miljø i laget, og hun oppmuntrer foreldrene til å være gode støttespillere og ha et godt samhold. Agnethe sørger for at håndball ikke bare er et spill, men et sted der du kan høre til og få nye venner.

I tillegg er Agnethe som en mentor for oss nyere trenere, og svarer raskt på alle spørsmål vi måtte ha. Hun kan alt innen «stammespråket» i håndballen.

Agnethe bruker utallige timer på håndballen, og sørger også for at alle spillerne i Holmestrand IF har drakter.

Agnethe passer perfekt inn som årets grasrottrener for barnehåndball!»