Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Reisen til NNM.jpg

Lange fly- og bussreiser for lag som skal på NNM!

Region Nord er en region som har store avstander, som betyr mange timer på reise med buss, fly og tog.

Vi tok en prat med lagledere for fire ulike lag som skal reise til Leknes for å spille Nord-Norsk Mesterskap(NNM) til helgen. 

Bossekop
Hør hva lagleder for G16, Rune Skaufel har å si om reisen:

- Det er tre lag fra klubben Bossekop som reiser - J14, G14 og J16. Reisen starter torsdagskveld klokken 22, og da går det strake veien mot Leknes, som vi ankommer fredag formiddag.
Det er klart det er langt – men slik er det når det er store avstander, og vi er vant til å kjøre lange bussturer i Finnmark.

- Vi har leid en buss med 57 seter, og det er 57 som reiser - så det blir en full buss. Her må vi nok gi skulderen til sidemannen, for det blir soving på bussen.

- En 12 timers busstur er ikke den beste oppladningen, men samtidig ønsker vi å skape minner og erfaringer for spillerne, som de kan putte i sekken sin.
Vi vet at spillerne har gledet seg lenge, da NNM er sesongens store høydepunkt, håper vi at opplevelsene kan være med på å rettferdiggjøre den lange bussturen.

Alta
Lagleder for J14, Vanja Suhr forteller om deres reise:

- Klubben vår er vant til å reise til Øst-Finnmark og Tromsø, som er en tur på 6-7 timer. Så det er klart at det er uvant å måtte kjøre 12 – 14 timer.
Reisen for vår del starter 07:00 fredagsmorgen, så vi ankommer Leknes fredagskveld.
Når vi kommer frem er det bare å finne seg til rette på skolen, fylle på med mat og komme seg ut i friskluft. Det blir godt for kropp og sjel med en gåtur for å få bevegd og rørt på kroppen.

- Vi har hatt en fin sesong, der vi både har vunnet cuper og serien. Og nå klare for å spille NNM, jentene er heldige som ikke har kamp før lørdag, så forhåpentligvis får de en god natt søvn før de skal prestere. Det er klart at spillerne gleder seg veldig, og vi håper de skaper mange gode minner fra både håndballbanen og på reisen, avslutter Suhr.

Sammen med dette J14 laget er det enda ett J14 lag og ett G16 lag fra klubben, som reiser for å spille NNM. 

Kvæfjord Idrettslag
Lagleder for G14, Mats Larsen:

- Vi er ikke den klubben som har den lengste kjøreturen, da det «bare» er en tre timers kjøretur. Det er leid en stor buss og en minibuss for å reise med, for vi har fått med oss begge J14 lagene og noen fra J16 som ville være med å heie på oss. I tillegg er det mange foreldre som er med på turen, da de synes dette er stas og vil heie på guttene.

- Det ene laget skulle egentlig på cup i Sandnessjøen denne helgen, men valgte heller å reise til Leknes for å heie på de. Håper at dette blir en fin opplevelse for guttene og at vi får med oss mange fine øyeblikk og erfaringer – vi gleder oss!

Stein
Lagleder for G14, Johnny Heggelund:

- Denne gangen her har vi valgt å kjøre bil i 3 timer til Alta, og ta fly derfra til Leknes. Har sett på ulike måter i forhold til å reise, men fant ut at fly ble bedre enn rundt 100 mil med buss. Stein starter reisen allerede 03:45 fredags«morgen», så det kan bli en lang dag på guttene.

- Stein G14 er det eldste laget de har i klubben, og består av 15 spillere, men bare 12 av spillerne reiser denne gangen.  Det er 12 spente gutter som gleder seg til å få oppleve NNM!

NHF Region Nord ønsker alle lag, arrangør og publikum masse lykke til i helgen!