Tilbake Twitter Facebook

Fair Play pris til Årdalstangen

Klubbleder Anne Kauppi (bildet) og Årdalstangen mottok Fair Play prisen fra Norsk Tipping for andre året på rad under Regionstinget. I samarbeid med Sparebanken Vest ble det også delt ut mange stipend til spillere, dommere, trenere og klubber.

Under tingmiddagen lørdags kveld var det mange som fikk sin fortjente heder. Her følger en oversikt over stipendene fra Sparebanken Vest samt Fair Play prisen fra Norsk Tipping, og vi gratulerer alle vinnerne.

Utviklingsstipend spillere (en jente og en gutt)
Utviklingsstipendet skal tildeles spillere i aldersgruppen 16 til 18 år som har vist god fremgang og gode prestasjoner i tingperioden.

Birgitte Karlsen Hagen – Fana IL

Birgitte har lagt bak seg en sesong hvor hun har vært med på et suverent opprykk til 1. divisjon med Fana sitt damelag. I tillegg har hun vært med å vinne SPAR-serien, og ikke minst debutert i Postenligaen med Tertnes. Utover i sesongen har hun fått mye spilletid i Tertnes. Samtidig har hun vært en del av LK94-landslaget som og deltok bl.a. i ungdoms-OL forrige sommer. Birgitte en seriøs utøver med gode tekniske ferdigheter, og et bra trøkk i spillet sitt. I tillegg til dette er hun helt rå i treningsarbeidet sitt, og legger ned mange timer med egenarbeid.

Inge Aas Eriksen – Stord Elite

Inge er en ambisiøs og seriøs utøver som de to siste sesongene har tatt steget fra å være en talentfull yngrespiller, til å etablere seg som en sentral spiller på Stord sitt herrelag i 1.divisjon. I tillegg til dette er han en viktig spiller og kaptein for LM94-landslaget som kvalifiserte seg for EM tidligere i vår.
Inge er et stort fysisk talent, samtidig som han gjennom år med trening også har utviklet god teknikk og gode håndballferdigheter.

Utviklingsstipendet tildeles med 2.500,- i valgfritt utstyr fra UMBRO

Årets dommere
Prisen som årets dommere/dommerpar deles ut til dommere som har utmerket seg som gode dommerforbilder og Fair Play ambassadører for klubbene de representerer.

Sogn og Fjordane - Thomas Gjertsen (Jølster IL) og Peter Smørdal (Haugen IL)

Thomas og Peter har gjennom deltakelse i det regionale utviklingsmiljøet for dommere hatt en fin utvikling. Paret har gjort sin debut i den nasjonale Bringserien for 16 åringer, og har også bestått opptakskrav for dømming i K03 som det første paret på svært mange år fra Sogn og Fjordane. Paret fremstår som ivrige, lærevillige og deltar på samlinger med stor interesse.

Hordaland- Charles Whiteley (Os TF) og Andreas Borge (Bjørnar IL)

Sjelden har man sett et dommerpar stige raskere i gradene enn det som er tilfelle med Charles og Andreas. Utviklingen ble før sesongstart 2011 - 2012 belønnet med opptak i den nasjonale Trainee gruppen, hvor man har som mål å utvikle dommere til topp nasjonalt nivå. Paret har inneværende sesong dømt flere kamper i 1. divisjon kvinner og blir sett på som et lovende dommerpar, tross sin korte dommerkarriere som startet i 2008.

Årets dommer tildeles med 2.500,- hver i valgfritt utstyr fra UMBRO

Årets Fair Play pris
Kan gå til klubb eller lag som spesielt har utmerket seg innenfor området Fair Play. Prisen kan gå til en klubb, et lag eller en enkeltperson som har arbeidet aktivt i sitt miljø med Fair Play.

Årdalstangen IL

ÅTIL Handball har utarbeidet et Fair Play-dokument som viser hva klubben legger i begrepet Fair Play. Dokumentet blir hvert år gjennomgått på møte med trenere, oppmenn, dommere, spillere og foreldre. Det er i tillegg utarbeidet holdningskontrakter for spillere, informasjonsskriv til gjestende lag i hallen og hverdagsregler for Fair Play i ÅTIL-handball. Håndballgruppen har også opprettet Fair Play-priser som skal deles ut i klubben etter grundige kriterier.

Årets Fair Play pris belønnes med en sjekk på 10.000,- kroner

Årets trener
Årets trener går til en trener som har utmerket seg i aldersbestemt håndball. Treneren har i sitt arbeid for sin klubb, bidratt til utvikling for spillerne. Også i tildelingen av denne prisen vil det at treneren kan identifisere seg med verdiene i Fair Play være viktig.

Morten og Terje Haugstvedt – Gneist IL

Prisen for årets trener går denne gang til de to brødrene Haugstvedt som begge trener lag i Gneist IL. Terje og Morten viser en interesse og et engasjement som går langt utover det som forventes, og de bidrar til å skape et trygt utviklingsmiljø for både gutter og jenter i klubben. Brødrene har begge lang erfaring fra spill i eliteserien med Fyllingen, i tillegg til at begge har spilt på herrelandslaget. De er begge involvert som trenere for flere lag i Gneist IL, og har fulgt to av lagene i snart 8 år.

Årets trenere vil motta hver sin sjekk på 5.000,- kroner.

Årets klubb
Går til en klubb som har utmerket seg med sitt arbeid i lokalmiljøet. Klubbene som gjør seg fortjent til denne prisen legger til rette gode utviklingsmiljøer for sine medlemmer og ivaretar begrepet ”håndball for alle”. Til denne prisen søkes det etter de inkluderende miljøene.

Sogn og Fjordane - Førde IL
Førde håndball har de siste årene hatt en voldsom utvikling. Klubben har satset på trenerkrefter utenfra og har fått stor utvikling på sine lag. Denne sesongen har klubben sikret opprykk både for damelaget (2. divisjon) og herrelaget (3. divisjon). I tillegg vant damelaget sesongens BA cup hvor de på sin vei til seier slo ut flere av Regionens 2. divisjonslag.
Førde jobber også godt i yngre rekker, med mange spillere og flere lag i hver klasse. De kurser trenere og dommere, og har tett oppfølging av disse internt i klubb.
Samtidig organiserer de spillerutviklingstiltak i klubb, og seniortrenerne er aktiv nedover i rekkene. Førde har også arrangert håndballskoler i samarbeid med NHF og Gjensidige de siste årene, med stor oppslutning hver eneste gang.

Hordaland – Kjøkkelvik IL
Prisen tildeles KIL for sitt gode arbeid i lokalmiljøet over lang tid. KIL er en veldrevet breddeklubb som tilbyr medlemmene sine gode treningsmuligheter i tillegg til å holde en sosial profil. Klubben fokuserer på gode arrangementer i Olsvikhallen og organiserer jevnlig både natturnering og åpen hall for ungdommer i nærområdet. De arrangerer også en egen klubbturnering i Beach-håndball og er medarrangør for Beach-RM sammen med Sotra. I tillegg reiser de hvert år på turnering i Danmark og Dronninglund med over 100 spillere og foreldre.
KIL er suverent best i regionen på dommerutvikling og har klart å bygge et veldig godt støtteapparat rundt dommerne. De fokuserer på faglig utvikling og at dommerne opplever mestring på riktig nivå. Videre har KIL klart å få frem mange aktive guttemiljøer, og har gjort grep for å involvere mange flinke trenere rundt de aldersbestemte lagene. KIL har også en stor evne til å se klubbene rundt seg, og spiller en aktiv rolle i arbeidet rundt klubbutvikling og møteplass.

Årets klubb vil motta en sjekk på 5.000,- kroner.

15.05.2012 21:51, Torbjørn Iversen