Tilbake Twitter Facebook

Thorir Hergeirsson ny sjef for Håndballjentene

Norges Håndballforbund har valgt Thorir Hergeirsson som ny landslagssjef for Håndballjentene. Marit Breiviks etterfølger har vært med i trenerteamet rundt laget siden 2001. Thorir ble presentert på en pressekonferanse i Oslo torsdag 16. april.

I januar i år meldte Marit Breivik at hun ikke ønsket å fornye kontrakten etter 15 år som landslagstrener. Dermed startet et grundig arbeid med utgangspunkt i Forbundsstyrets kriterier, med å finne Breiviks etterfølger. Valget falt på lagets assisterende trener gjennom de siste åtte årene, Thorir Hergeirsson.

Håndballpresident Arne S. Modahl er meget godt fornøyd med valget av ny trener.
- Han overtar som trener for verdens beste Håndballjenter. Det å holde på og forsterke en slik posisjon, er en meget stor utfordring. NHF mener at Thorir har kvalitetene som skal til for å lykkes, sier Modahl.

Den nye landslagstreneren er 45 år og islending. Han kom til Norge i 1986 for å studere ved Norges Idrettshøyskole, og har hatt det meste av sitt håndball-liv i Norge. Fra 1989 til 1994 var han trener for Elverums herrelag, og de neste to årene for Gjerpen Håndball på kvinnesiden før han ble hovedtrener for Nærbø i 1999. I perioden 1994 til 2001 var han også trener for Norges yngre landslag på jentesiden, før han ble hentet av Marit Breivik til Håndballjentenes trenerteam.

Av utdannelse er Hergeirsson lærer, i tillegg til at han har fagbrev som snekker. Men den nyeste utdannelsen hans er hovedfag i idrett fra Norges Idrettshøyskole i 2007. Som trener har han gjennomført alle trenerkursene i Norges Håndballforbunds trenerutdannelse. I år fikk han godkjent EHFs Master-Coachgrad, og han er dermed den høyest utdannede håndballtreneren i Norge.

- Jeg går løs på oppgavene med en offensiv ydmykhet. Samtidig er jeg stolt og glad over å få muligheten til å lede et teamarbeid i en prestasjonsgruppe med store ambisjoner. Jeg føler meg godt kompetent for jobben, og norsk håndballs høye mål for Håndballjentene er en trigger, sier Hergeirsson.

16.04.2009 16:50, Svein Andresen