2024 Håndballjentenes håndballskole

Alexander Blonz ble Norges toppscorer med elleve mål og rundet 300 mål for Norge i kampen mot Kroatia.

Åpnet Gjensidige Cup med seier mot Kroatia

De norske gutta fikk en god start på Gjensidige Cup med seier 32-26 over Kroatia i Jordal Amfi.

Torsdag kveld var det klar for åpningskampen i Gjensidige Cup, hvor Norge skulle møte Kroatia. Sist de to lagene møttes var i EM 2020, da Kroatia tok seieren i semifinalen etter ekstraomgangene. I Jordal Amfi fikk Sondre Gjerdalen torsdag sin debut på landslaget mot Kroatia og William Aar var tilbake i den norske drakten etter noen år ute av troppen.

Alexander Blonz åpnet med kampen første scoring, men Kroatene kom med to kjappe scoringer og tok ledelsen i de første minuttene. De to lagene spilte jevnt i starten av omgangen og vekslet på ledelsen. Like før halvspilt omgang kontret Blonz inn til utligning, som også var hans mål nummer 200 for Norge, og bare minutter senere tok Norge ledelsen og økte ti 10-8.

De norske gutta behold tomålsledelsen inn til slutten av omgangen, og jubelen stod i Jordal Amfi da Simen Lyse økte ledelsen til 14-11 med under fem minutter igjen av omgangen. Tremålsledelsen stod til det siste minuttet, hvor Kroatia reduserte med ett. Håndballgutta lå foran 16-14 til pause.

Ut fra pausen kom Norge igjen foran med tre mål, men ga seg ikke der. Fra straffemerket økte Blonz den norske ledelsen til 19-15, før Kristian Bjørnsen økte ledelsen med skudd i det åpne målet. Kroatene gikk over til å spille syv mot seks, men selv ikke det kunne stoppe de norske gutta. Rett før halvspilt omgang sendte Petter Øverby ballen fra forsvarsposisjon og inn i det kroatiske målet, før Blonz kontret igjen og økte ledelsen til 25-18.

Kristian Bjørnsen bikket sin 700. scoring for Norge i kampen mot Kroatia.

Håndballgutta beholdt syvmålsledelsen utover i andre omgang og Thorbjørn Bergerud fortsatte å plukke kroatenes skudd på mål. Inn i kampens siste minutter lå Norge foran 29-22, men Kroatia kom til to reduseringer. Den siste ballen var norsk og Bjørnsen scoret sitt mål nummer 700 for Norge og sikret seier 32-26 mot Kroatia.

Alexander Blonz hadde dette å si om kampen til TV 2:

– Det lover godt måten vi spiller på. Alltid gøy å være kampspiller i kamper som dette, det blir mange skudd og det var gøy, sier han.

Neste kamp for Norge i turneringen er mot Danmark. Den spilles lørdag 11. mai klokken 16:15, før de på søndag møter Argentina. Kampene ser du på TV 2s kanaler og TV 2 play.