Katrine Lunde var solid i andre omgang, men det holdt ikke til seier for Vipers.

Vipers-tap i første kvartfinale

Györ tok første stikk i kvartfinalene i Champions League etter å ha beseiret Vipers 30-23 i Aquarama.

Lørdag kveld var det endelig klart for kvartfinalene i Champions League. De regjerende mesterne Vipers Kristiansand tok imot storlaget Györ fra Ungarn til første kvartfinale på hjemmebane.

Begge lag var ivrige etter å sette sitt preg på kampen fra start, og spilte jevnt i åpningsminuttene. Gÿor, med flere sentrale norske spillere, fikk en liten ledelse etter ti minutter, mens Vipers slet med uttellingen på den andre enden av banen.

Det ungarske laget, med Silje Solberg-Østhassel mellom stengene, var gode bakover. Deres solide forsvarsspill ga dem enkle mål, og etter halvspilt første omgang ledet de med 8-5.

Györ spilte med høyt tempo og økte ledelsen sin ytterligere. Vipers slet med å få flyt i angrepsspillet sitt, og måtte se bortelaget beholde ledelsen til pause, med stillingen 15-9.

1.pngNorske Solberg-Østhassel var solid mellom stengene for Györ i den første omgangen.

De hvitkledde fortsatte storspillet sitt også etter hvilen. Framover så det ut til å løsne for hjemmelaget, mens Katrine Lunde hadde begynt å plukke baller bakerst. Györ hadde likevel en solid 23-17-ledelse etter 45 minutter.

Vipers spilte seg til gode sjanser, og klarte i denne omgangen å omsette flere av disse til mål. De rosakledde hadde en god flyt, og var på stillingen 21-25 flere ganger nær ved å redusere til tre-måls differanse. Istedenfor kunne Györ øke ledelsen nok en gang.

Vipers klarte aldri å hente inn ledelsen Györ hadde sikret seg i den første omgangen. Veronica Kristiansen satte kronen på verket, og sikret 30-23-seier og et syv måls forsprang i første kvartfinale.

Neste helg er det duket for den siste og avgjørende kvartfinalen i Györ. Kampen spilles lørdag 4. mai kl. 18.00, hvor sammenlagtvinneren av de to kampene tar seg videre til Final4 i Budapest.