Oda Kongssund

Spania beseiret U-jentene i siste kamp

U-jentenes måtte se seg slått 23-29 av Spania, og reiser hjem fra Ungarn med to tap og en seier.

U-jentene (LK06) er denne uken på samling i Gyál i Ungarn. Norge startet samlingen med en solid 30-22-seier mot Slovakia på torsdag, før de måtte se seg slått 40-20 av et sterkt ungarsk lag på hjemmebane. Lørdag var det duket for samlingens siste kamp mot Spania.

Norge kom best i gang, og åpnet kampen med solid forsvars- og målvaktsspill. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, som var preget av godt defensivt spill og få mål. Spanjolene fikk etter hvert overtaket på kampen og ledet 9-5 etter halvspilt omgang.

Norge slet med å overliste den spanske målvakten, som holdt U-jentene nede på få mål i den første omgangen. De norske jentene hevet seg de siste minuttene, og gikk til pause på stillingen 9-14.

Norge satte det første målet etter hvilen, men Spanjolene beholdt initiativet fra den første omgangen. Spanjolenes målvakt fortsatte storspillet, og kunne se lagkameratene øke til 17-11. Oda Kongssund og Othilie Liodden Holte var sentrale for U-jentene etter hvilen, som reduserte til 22-18 med kvarteret igjen.

Spanjolene klarte nok en gang å øke til en seksmålsledelse, som de beholdt resten av kampen. U-jentene måtte dermed se seg slått av et sterkt spansk lag med sifrene 23-29.