Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener Nærbø
Rune Haugseng er en engasjert mann på Nærbøs benk.
Foto: Carina Johansen / NTB

Nærbø til sluttspillkamp med friskmeldt mannskap

Nærbø og sluttspillet har vært følgesvenner helt siden laget rykket opp. Tar det slutt i år?

Den ansvarlige for serieoppsettet bør påskjønnes med en seigmann eller to før siste serierunde onsdag. Der kjemper hele fire lag om å ta den åttende og siste sluttspillplassen.

Nærbø innehar åttendeplassen, men jages av Halden, som er bare ett poeng bak. Og i onsdagens runde skal Halden møte bunnlaget Viking TIF.

- Jeg kjenner Jan Thomas (Lauritzen) så godt at jeg vet at han klarer å mobilisere Halden til å ta to poeng mot Viking, sier Mr. Nærbø, Rune Haugseng. Det betyr at Nærbø må kapre poeng hjemme mot Runar. Bergen og Haslum har også 23 poeng, som Nærbø, men er bedre i innbyrdes oppgjør mot jærbuene og kan tape så mye de vil mot henholdsvis Bækkelaget og Kolstad uten at det betyr noe - hvis også Nærbø taper.

Nærbø entret toppdivisjonen i 2018 og har 7-7-6-5-5 som serieplasseringer. Hvorfor det bare er blitt åttendeplass så langt i år, har Haugseng denne forklaringen på:

- Etter en grei start (seire mot Viking og Sandnes) har skadene plaget oss hele veien. Med Joachim (Søholm Christensen), Lars Sigve (Hamre) og Andreas (Horst Haugseng) ute hadde vi mistet tre fra startoppstillingen, sier Nærbø-bossen, som også har flere forklaringer:

- De to foregående sesongene har kostet oss en del, fordi vi har stått med håndball til juni. Det har gjort at vi har mistet en del grunntrening.

- Hva betød det at Fredrik Ruud i november trakk seg som trener?

- Vi måtte begynne litt på nytt, men det var ikke noe stort stress. Atle (Gudmestad) har vært med så lenge at han vet hvilken jobb vi gjør. Vi bruker styrkene til hverandre - som vi alltid har gjort i Nærbø. Den største utfordringen har vært spillere som ikke har vært tilgjengelige. Men det har gjort at de yngste har fått god erfaring. Det kan gi oss noe på lengre sikt.

Haugseng mener at laget også har hatt litt stolpe ut:

- Da vi skulle møte Fjellhammer borte lørdag før påske, satt vi på flyplassen til klokka 24. Så ble flyet kansellert. Da var det bare å sette seg på toget klokka 06 til Oslo. Ingen ideell oppladning til en kamp. (Nærbø tapte 25-26.)

- Hva slags mannskap mønstrer dere mot Runar?

- Nå er John Thue satt ut av spill, men de som har vært skadet er alle tilbake. Ikke siden de aller første kampene mønstrer vi vårt tilnærmet sterkeste lag. Kommer vi bare til sluttspillet, så skal vi få noen kjekke måneder. Bøygen er onsdag, sier Haugseng, som vet å plassere favorittstemplet på motstanderen, som har to svenske stjerner som glitrer. Da Runar slo Drammen onsdag, scoret Martin Lindell og Tobias Rivesjö 17 av lagets 33 mål!

- Runar er himla gode for tiden. Jeg har aldri sett dem løpe så mye som nå, og de er sterke i duellspillet. De vil stå på for å sikre fjerdeplassen og hjemmebanefordel i sluttspillet. Det er ikke mange som gleder seg til å møte Runar.

- Unntatt dere?

- Ha, ha. Vi har vært gode mange ganger før når det gjelder. Det er det vi håper på.

Kampene som avgjør sluttspilldeltagelsen:

Viking-Halden
Bækkelaget-Bergen (sendes på TV 2 Sport 1)
Nærbø-Runar
Haslum-Kolstad

I tillegg spilles:

Drammen-Kristiansand
Sandnes-Elverum
Fjellhammer-ØIF Arendal

Ettersom det er siste serierunde, spilles alle kampene kl. 18.15 og sendes på TV 2 Play.

Valg av motstandere blir gjort direkte på TV etter kampen mellom Bækkelaget og Bergen. Sluttspillet starter søndag 14. april.

Alle finalene spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget fra REMA 1000-ligaen har hjemmekamp i den første og evt. tredje kampen. Det skal kåres en vinner i alle kamper. Står det uavgjort, spilles ekstraomganger 2x5 min., evt. nye 2x5 min. og hvis fortsatt likt avgjøres kampen med 7m-kast.

Alle semifinaler og finaler sendes på TV 2 Sport 2.

Kvartfinaler

  • Kolstad - Halden
  • Elverum - Bergen
  • ØIF Arendal - Nærbø
  • Runar - Drammen

Kampdatoer: 14.04,17./18.04 og 20/21.04

Semifinaler

Høyest rangerte lag fra REMA 1000-ligaen velger motstander. De to høyestrangerte gjenværende lagene fra REMA 1000-ligaen kan ikke møtes.

Kampdatoer: 24./26.04, 29./30.04, 04./05.05

Finaler

Vinner av semifinale 1 og 2.

Kampdatoer: 22.05, 25,05 og 29.05

Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av REMA 1000-ligaen, evt. det best plasserte laget i REMA 1000-ligaen som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Mer om REMA 1000-ligaen