Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240426 Matsentralen og NHF avtale.jpg
Fra venstre Cato Aubert, Silje-Maria Markussen, Jan-Erik Aalbu og Julie Indstad Hole.

Matsentralen blir første bærekraftspartner

NHF og Matsentralen Norge har inngått samarbeidsavtale for å redusere matsvinn og fattigdom.

Denne uka fikk Norges Håndballforbund (NHF) sin første offisielle bærekraftspartner, da en samarbeidsavtale med Matsentralen Norge ble signert i deres lokaler på Ensjø i Oslo. Samarbeidet skal blant annet bidra til økt bevissthet rundt overskuddsmat fra håndballarrangementer.

- I Norges Håndballforbund har vi funnet en seriøs samarbeidspartner som ønsker å bruke sin posisjon til å gjøre en forskjell, sier styremedlem og grunnlegger av Matsentralen Norge, Cristiano Aubert.

- Håndballmiljøet er stort, og gjennom samarbeidet vil vi kunne nå ut til et publikum som er kjent for sitt store engasjement og hjerte, avslutter han.

Matsentralen samler inn og deler ut gratis overskuddsmat til vanskeligstilte mennesker over hele landet i samarbeid med mer enn 560 frivillige organisasjoner. Årlig reddes mer enn seks tusen tonn overskuddsmat, tilsvarende 12 millioner måltider, som ellers hadde blitt kastet.

Kommunikasjonsansvarlig i Matsentralen Norge, Silje-Maria Markussen, tror samarbeidet kan by på nye og spennende muligheter:

- Matsvinn er blant de største miljøproblemene vi står overfor i dag, og beregninger viser at matsvinnet i Norge alene tilsvarer klimagassutslippene fra over en halv million biler. Vi håper og tror dette samarbeidet vil fungere som en døråpner, både knyttet til arbeidet med å redde overskuddsmat fra matbransjen, og for samarbeidet med frivilligheten om matutdeling for de som trenger det. 

Kombinasjonen av dyrtid og økte levekostnader har ført til at flere mennesker enn noen gang oppsøker matutdelinger for å få endene til å møtes. Matsentralen Norge jobber aktivt for å bekjempe disse utfordringene, og fremover blir det altså med Norges Håndballforbund på laget.

- Det gjør inntrykk å se arbeidet som gjøres i disse lokalene, som vi vet betyr så mye for så mange, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

- Jeg er stolt av å kunne ønske Matsentralen Norge velkommen som vår første offisielle bærekraftspartner. Vi skal være en samfunnsaktør som tar hensyn til natur, klima og miljø, og vår posisjon gir mulighet til å påvirke holdninger hos mange. At vi nå inngår dette samarbeidet viser at vi mener alvor.

Nasjonal leder for anlegg og bærekraft i Norges Håndballforbund, Julie Indstad Hole, mener det nye konseptet med offisielle bærekraftspartnere som nå er lansert, blir viktig i tiden fremover:

- Matsentralen Norge er først ute, og vi håper å kunne bidra til å skape mer bevissthet rundt produksjon og forbruk. Målet er å invitere enda flere som vil samarbeide med oss om viktige samfunnsspørsmål til å bli bærekraftspartner av oss. At vi samtidig kan bidra til å hjelpe mennesker som trenger det, er helt i kjernen av det vi står for. Dette ser vi virkelig frem til.