Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 Månedens lag for kvinner i mars.png

Månedens lag for kvinner i mars

Martine Kårigstad Andersen ble månedens spiller og bakspiller i mars. Her er resten av månedens lag.

Mars var en spennende måned i REMA 1000-ligaen, og alle lagene hadde viktige kamper. Det ble kjempet om medaljer, sluttspillplass, samt å unngå kvalifiseringsplasser eller enda verre; nedrykk. Når mars var ferdig, hadde alle lagene spilt 24 kamper, og de to siste rundene før sluttspill spilles etter landslagspausen i april.

Kamper
Lagene spilte fire til fem kamper i REMA 1000-ligaen, og for å komme på Skarpnes Månedens lag Kvinner i mars var kravet å ha deltatt på minimum tre kamper.

Målvakt: Eli Smørgrav SkogstrandLarvik
Eli Skogstrand startet REMA 1000-ligaen 23/24 med å komme på Skarpnes Månedens lag, og nå er hun tilbake med nok en plass på laget. Denne gangen ble det med 47 redninger og en redningsprosent på 37%.
Snitt MEP pr. kamp: 2,9

Venstre kantspiller: Camilla HerremSola
Etter at Camilla «lånte bort» plassen til Sara Berg fra Fana, er hun tilbake og tar plass på Skarpnes Månedens lag for femte gang i årets REMA 1000-liga. I mars ble det nye 31 mål og snitt på 6,2 mål pr kamp. Uttellingen var på 81,6%. Uten 7 metere hadde Camilla hele 83,3% (på 7 metere ble 1 mål på 2 forsøk). Sola brukte også samlet mars bra da de sikret seg sin femte bronsemedalje på rad i REMA 1000-ligaen.
Snitt MEP pr kamp: 4,4

Venstre bakspiller: Martine Kårigstad Andersen, Fana
Martine var avgjørende for Fana i sluttminuttene når Fana snudde kampen i REMA 1000-ligaen mot Aker, og tok to viktige poeng som flyttet Fana bort fra kvalifiseringsplass og opp på sluttspillplass når to kamper gjenstår i REMA 1000-ligaen. Selv om resten av mars var en tung måned for Fana var Martine så god at hun fikk sin første plass på Skarpnes Månedens lag. Hun har spilt så bra at hun også ble Skarpnes Månedens spiller i mars. Snitt mål pr kamp på hele 11,25 mål som gir totalt 45 mål i mars. Martine rakk også 24 assist i løpet av måneden.
Snitt MEP pr kamp: 6,9

Midtre bakspillerChristine Karlsen Alver, Molde
Molde avsluttet REMA 1000-ligaen i mars ved å slå Romerike Ravens og ligger nå på siste sluttspillplass. Nevnte kamp var en av mange gode kamper av Christine, og hun fikk sin andre plass på Skarpnes Månedens lag. I mars ble det totalt til 31 mål og en uttelling på 73,8%. Av disse kom 18 mål på 18 forsøk fra 7 meteren. Mot Ravens var Christine feilfri fra 7 meter med 6 mål, og feilfri på spillemål med 3 mål. Hun noterte seg med 20 assist i løpet av mars
Snitt MEP pr kamp: 4,7

Høyre bakspiller: Kristina Sirum NovakSola
I løpet av de tre kampene Novak spilte i REMA 1000-ligaen i mars var innsatsen så god at hun fikk årets første plass på Skarpnes Månedens lag. 20 spillemål på 20 forsøk ga en uttelling på 66,7% og 6,7 mål i snitt pr kamp. I tillegg ble det til 15 assist, 5 pr kamp.
Snitt MEP pr kamp: 5,3

Høyre kantspillerMaja MagnussenSola
Det er ikke bare på venstrekanten Sola lager mål i REMA 1000-ligaen. Maja Magnussen tar for tredje gang plass på Skarpnes Månedens lag som høyre kantspiller. I mars lagde hun 28 mål på 39 skudd og fikk med det en uttelling på 71,8%.
Snitt MEP pr kamp: 3,7

Linjespiller: Ingvild Bersås Westersjø, Gjerpen
Når vi går inn i april innehar Gjerpen 6. plass i REMA 1000-ligaen. En som har bidratt bra i mars (også) er Ingvild, og dette ga henne plass på Skarpnes Månedens lag. Ingvild er Gjerpen toppscorer i sesongen med 99 spillermål. 20 av disse kom på 26 forsøk i mars. Et snitt på 5 mål pr kamp og en uttelling på 76,9%
Snitt MEP pr kamp: 4,3

Hva er MEP? Les mer her
Les mer om REMA 1000-ligaen