Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Logo Lerøy.png

Ti fantastiske år med Lerøyserien

I helgen er det sluttspill i Lerøyserien. Norges beste 18-åringer møtes i Drammen.

Artikkelen inneholder reklame.

Lerøyserien er et nasjonalt spilltilbud for lag som består av jenter og gutter på 18 år. Konkurransen strekker seg over fem runder før vinnerne kåres. I år er det ti år siden Lerøy ble partner med Norges Håndballforbund (NHF), og Lerøyserien så dagens lys.

- Lerøyserien er et prestisjetungt og viktig tilbud for våre 18-åringer. Mange nåværende landslagsspillere har opplevd store øyeblikk her da de selv var tenåringer, og vi ser frem til en helg med håndball på høyt nivå, sier leder for seksjon for spill og trening i NHF, Jeanette Nilsen.

Det primære målet med samarbeidet er å fremme sunne kostholdsvaner og god helse, spesielt blant barn og unge. Lagene arrangerer selv sine egne hjemmekamper, og her er Lerøy-produkter tilgjengelige gjennom konseptet Sunn Idrettshall. Dette gir lokale samfunn og tilhengere en sjanse til å støtte sine egne lag samtidig som de spiser god og sunn mat.

Etter ønske fra utøvere og foresatte om et sunnere tilbud i kioskene på håndballarrangement, opprettet NHF, i samarbeid med Lerøy og daværende samarbeidspartner Tine, konseptet Sunn Idrettshall i 2015. Snart ti år senere har konseptet satt seg godt i landets håndballarenaer. I dag er det like vanlig med en lakseburger som det er med en kanelbolle i håndballkiosken.

– Et riktig kosthold i hverdagen er viktig for alle, men det er særlig viktig for barn og unge som ønsker å vinne fram innen ulike idrettsgrener. Et sunt og riktig kosthold vil gi bedre helse og kunne bidra til å bedre den enkeltes prestasjoner på banen. Spesielt tror vi at Lerøyserien er en riktig arena for oss for å profilere sunn, enkel og god sjømat blant ungdommer i Norge, sier Anne Hilde Midttveit, Head of ESG and Quality i Lerøy.

Gjennom produktstøtteordningen Lerøy Kit, kan klubber og lag søke om sunne produkter til kiosk og arrangement. Produktene gis ut gratis fra Lerøy, og inntekter fra salg tilfaller klubben/laget. Lerøy Kit kan man søke om her.

- Gjennom avtalen med Lerøy, skal det være økonomisk lønnsomt for klubbene å velge Sunn Idrettshall, sier salgs- og markedssjef i NHF Morten Schønfeldt som skryter av samarbeidet med Lerøy. 

- Vi er veldig glade og fornøyde med samarbeidet vi har med Lerøy. Sammen med dem sørger vi for at våre fremtidige håndballgutter og håndballjenter får informasjon om et sunt kosthold, noe som er viktig for å få en god start på håndballkarrieren. Da er det også avgjørende at vi har god og sunn mat på våre arrangement. Det er vi takknemlige for at Lerøy bidrar til.

Les mer om Lerøyserien her