Torbjørn Bergerud jubler i målet til Kolstad under kampen mot Drammen i European League.
Torbjørn Bergerud gjorde en god kamp mellom stengene.

Tungt tap på bortebane for Kolstad

Etter en seig førsteomgang ble det en intens sluttspurt da Kolstad gjestet Pick Szeged i gruppespillet i CL.

Torsdagens kamp mot ungarske Pick Szeged var gruppespillets fjede siste. Før kampen lå Pick Szeged på femteplass i gruppen, to poeng foran Kolstad som var nummer sju. Seks lag går videre fra gruppen.

Da Kolstad tok imot Pick Szeged i Trondheim Spektrum i oktober, storspilte hjemmelaget og vant med tosifret. Siden da har begge lag både tapt, spilt uavgjort – og vunnet. Derfor var også torsdagens kamp vikitg, for begge lag.

Gabriel Setterblom var på fra start, og satte kampens første mål omtrent samtidig med at tiden var satt i gang. Men var også Pick Szegeds Dean Bombac, som også satte sitt første før minuttet var gått. Deretter varte det ikke lenge før ungarerne gikk opp i ledelse.

Kolstad kom til mange gode situasjoner, men det gikk på sett og vis ikke hele veien. Litt for mange halvhjertede pasninger. Litt for mange bom. Eller som Adresseavisens Christian Stendal så pent (og liksom vondt) beskrev det hele: «Auda! (...) rett i fanget på keeper.»

Så var det heldigvis et par lyspunkt mot slutten av første omgang. Bergerud reddet mange viktige baller. Og en nydelig langpasning fra Rønning til Gudjonsson som endte i nettet bare sekundet før omgangen var slutt, pyntet i det minste noe på pauseresultatet.

Den andre omgangen startet langt bedre enn den første. Endelig! Ti minutter ut i den andre omgangen står lagene likt – 18-18! Men lengre kom ikke gjestene fra Trøndelag. Pick Szeged kom foran igjen. Med to. Med fire.

Da var det befriende da Kolstad bare minutter senere igjen lå likt, etter et nydelig kontringsspill ført i pennen av Bergerud og Gudjonsson. Og da det bare var seks og et halv minutt igjen av kampen var Kolstad i ledelsen – for første gang siden 5-6.

Men så gikk det ikke likevel – intense sluttminutter til tross. Kolstad tapte med to og stillingen 29-27, og må reise hjem uten poeng.