Katrine Lunde i mål for Vipers
Katrine Lunde stod en god kamp og ble kåret til Vipers' beste spiller.

Ikast brøt seiersrekken til Vipers

Vipers ledet store deler av kampen, men det var til slutt Ikast som stakk av med seieren 32-31.

Etter en noe svakere start i årets utgave av Champions League, har Vipers virkelig vist storform i Europa den siste tiden med fire seire på rad.

Ikast Handball som var motstandere i sesongens siste gruppespillkamp. Vipers hadde allerede sikret fjerdeplassen i gruppen før siste runde. Ikast hadde derimot mulighet til å sikre direkte kvartfinaleplass, og hadde alt å spille for lørdag kveld.

Det var tett mellom lagene i åpningsminuttene, men Vipers var stadig ett og to mål foran de danske gjestene. Da førsteomgangen var halvspilt stod det 9-7 i Aquarama. At det kun var to mål skilte lagene var mye takket være Andrea Austmo Pedersen som ryddet opp bakers da Ikasts forsvar ikke klarte å stå imot rosatrøyene.

Etter en åpning med god flyt i angrepsspillet, stokket det seg litt for Vipers den neste tiden. Ikast var seige i sitt angrepsspill og kranglet inn reduseringer. Med fem minutter igjen av førsteomgangen hadde bortelaget utlignet stillingen, og begge lag stod med tolv nettkjenninger.

Vipers leverte en god avslutning på omgangen, og kunne gå i garderoben med en tomålsledelse 16-14.

Ikast var offensive etter sidebyttet, og spilte med en ekstra utespiller i angrep. Bortelaget hadde suksess med taktikken, men Katrine Lunde satte en brems på feiringen da hun vartet opp med en rekke klasseredninger i løpet av de første minuttene.  Da åtte minutter var spilt klarte Ikast omsider å utligne stillingen til 19-19.

Vipers slurvet i pasningsspillet sitt, og mistet flere baller utover sidelinjen. Det fløt bedre for bortelaget som noen minutter senere gikk opp i ledelsen for første gang i kampen. Da snaut tolv minutter av andreomgang var spilt stod det 21-22.

Gjestene økte ledelsen sin de neste minuttene og var på det meste tre mål foran, før Vipers startet opphentingen. Med fire minutter igjen på klokken, var det Vipers sin tur til å utligne.Ikast tok ledelsen med 20 sekunder igjen og da Vipers ikke klarte å utnytte sin siste sjanse, endte det hele med en ettmålsseier til bortelaget. Stillingen ble 31-32.

Vipers havnet på en fjerdeplass i gruppe B og møter dermed femteplassen i gruppe A til playoff. Hvem som blir motstanderen, blir klart søndag kveld.