Steffen Stegavik Sola

Gnistrende og viktig Sola-seier i Ungarn

Sola overtok tabelltopp i sin gruppe i EHF European League da de slo Motherson 34-29 lørdag kveld.

Sola tapte med fire mål mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari tidligere i turneringen. Etter en hard midtuke (tap mot Aker i REMA 1000-ligaen), var det altså flere grunner for Sola til å jakte revansj.

Motherson startet best i Ungarn. Etter litt over tre minutter ledet hjemmelaget 4-0, før Sola hentet inn ledelsen. 10 minutter inn i kampen ledet Sola 7-6.

Motherson tok en time-out omtrent halvveis inn i første omgang. Da var stillingen lik mellom lagene. Sola spilte bedre og bedre gjennom hele omgangen. Hjemmelaget tok en ny time-out på et tidspunkt der Sola ledet med seks mål. Stillingen var da 14-20. En nøkkelredning fra målvakt Ine Skartveit Bergsvik og et kremmerhus fra Kristina Novak sørget for 22-16-ledelse til Sola til pause.

Novak scoret også det første målet i andre omgang, og de første minuttene var jevne. Målvakt Bergsvik var viktig for å opprettholde ledelsen - hun hadde fem redninger på de første 10 minuttene av andreomgangen.

En trøblete periode førte til at seksmålsledelsen ble kortet ned til to mål. Men igjen skjerpet Sola seg, og økte luka. Stillingen ved kampslutt ble 34-29 til Sola. At det ble fem måls forskjell betyr også at Sola har slått ungarerne i innbyrdes oppgjør.

Siste kamp i gruppespillet i European League for Solas spilles på hjemmebane 17. februar, kl. 16:00 mot Costa Del Sol Malaga. Seier vil gi kvartfinalebilletter.