Arendal 20240223.
Larvik blir norgesmestere etter å ha slått Gneist 28-40 i J20-finalen i NM i håndball i Sør Amfi.

Første norgesmester er kåret!

Det var juniorjentene til Gneist og Larvik som fikk æren av å åpne ballet i Sør Arena i Final8-helga.

Larviks J20 tok hjem gullet i junior-NM, etter en overlegen seier over bergenslaget Gneist.

Gneist kom riktignok godt i gang, og ledet i de første minuttene - i en periode der forsvarsspillet til Larvik var nærmest fraværende... Gneist var foran med tre mål på det meste, etter kampens fem første minutter.

Men så våknet Larvik, og hamret løs på Gneist til de gikk i oppløsning. Fra tre mål bak på stillingen 5-2 til Gneist, var Larvik ajour på 5-5 bare snaue to minutter senere. 5-5 ble til 6-6, før Larvik dro i fra. Til pause var de foran med tre mål, med sifrene 17-14.

I andre omgangs første minutt, scoret Larvik ytterligere to mål, og videre utover omgangen dro de ifra mer og mer.
Gneist scoret 14 mål også i andre omgang, og endte på 28 scoringer totalt, mens Larvik dundret på mål for mål til de bikket 40 scoringer.

Nora Rosenberg (kåret til banens beste) og Maja Furu Sæteren var godt fornøyde i intervju med Norges Håndballforbund etter kampslutt:
- Vi fikk kanskje ikke den starten vi ønsket, men så får vi satt forsvaret og kjører etter. Vi fikk en god ledelse, og det føles ekstremt godt å ha det gullet rundt halsen!

Vi gratulerer Larviks juniorjenter med NM-gull, og Gneists juniorjenter med en flott sølvmedalje.

Senere fredag får vi se Haslum og Charlottenlunds juniorlag kjempe om det edle metallet, mens lørdagen er tapetsert med seniorlagenes semifinaler. Søndag får vi bronsefinaler og finaler for seniorlagene våre.
Kampene ser du live i Sør Arena, eller hos TV2.