Charlottenlund storspilte i G20-finalen og er årets norgesmestere. Foto: Lars H. Kvam

Charlottenlund er norgesmestere

Charlottenlund hadde god kontroll mot Haslum og vant til slutt NM junior-finalen 29-25.

Fredag kveld åpnet Final8-helgen med NM finaler for juniorklassene. I finalen for G20 var det Haslum og Charlottenlund som møttes i Sør Arena.

Det startet jevnt mellom de to lagene, men utover i første omgang fikk Charlottenlund en liten ledelse. Etter halvspilt omgang lå de gråkledde foran 8-5, men stoppet ikke der. Fem minutter senere satte Henrik Hestbek Nielsen inn sitt fjerde mål og sendte Charlottenlund foran med seks mål. Inn mot slutten av omgangen hentet Haslum inn to mål og lå bak 11-15 til pause.

I andre omgang kom Haslum bedre i gang og kom seg to mål bak etter ti minutter i kampen. De to målene som skilte lagene ble stående utover i omgangen, men Haslum kom seg ikke nærmere utlignelse. Charlottenlund fant bedre flyt mot slutten og økte ledelsen inn i kampens siste minutter. De kom igjen seks mål foran, men Haslum kom hakket nærmere like før slutt. Fredrik Røset avsluttet med trick på kampens siste scoring for Charlottenlund, før Haslum fikk inn en siste redusering som gjorde at det endte 25-29 i Sør Arena.

Charlottenlund er med det vinnere av årets Norgesmesterskap i G20 klassen.

Målvakt for Charlottenlund, Henrik Ibsen, ble kåret til banens beste. Han hadde dette å si til Norges Håndballforbund etter kampen:

– Kanskje mer letta enn glad. Det går litt opp og ned og vi slipper de litt inn, men det var bra, sier han.

Resten av helgen blir det semifinaler og finaler for senior damer og senior menn. De kampene kan du se på TV2.

NM-finale, G20
Haslum – Charlottenlund 25-29 (11-15)
Sør Arena, Arendal
Toppscorer Haslum: Theodor Schjølberg Grøndahl - 5 mål
Toppscorer Charlottenlund: Henrik Hestbek Nielsen og Benjamin Moen Solvang - 7 mål
Utvisninger: Haslum 2x2min., Charlottenlund 1x2 min