Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240131 Krafttak for Mangfold.jpg

Tildelt 150 000 kroner til inkludering

Onsdag 31. januar skrev NHF under på tilskuddsavtalen med Norges Idrettsforbund og Krafttak for Mangfold.

Norges Håndballforbund (NHF) mottar med dette 150 000 kr til inkludering av flerkulturelle håndballspillere fra prosjektet Krafttak for Mangfold. Totalt søkte 63 organisasjoner på siste utlysningsrunde. Seks prosjekter fikk tildelt midler på denne utlysningsrunden.

Totalt har det blitt tildelt 12 millioner til sammen til ulike pilotprosjekter på de fire utlysningsrundene.

Mangfolds- og inkluderingsansvarlig i NHF, Benedicte Fjeldberg, sier at behovet for og viktigheten av mangfold og inkludering, aldri har vært større enn nå.

- Vi befinner oss i en periode nå hvor risikoen for å falle utenfor av mange sammensatte årsaker er større enn tidligere. Da er det enda viktigere enn tidligere å søke å få med alle som vil og kan.

Lars Neerbye Eriksen, som er ansvarlig i Norges Idrettsforbund, sier at det er både viktig og positivt at særforbundene går foran med gode ideer og nye pilotprosjekter.

Pengene skal brukes på fire klubber i hele Norge. Norges Håndballforbund vil ta utgangspunkt i Haugerud i Groruddalen. Der finner vi et nyoppstartet håndballag med overvekt av flerkulturelle, som skal stimuleres til seriespill/cup. NHF ønsker å gi dem en god opplevelse med håndball som idrett, hvor god involvering av foreldre forhåpentlig er med på å beholde jentene lenger i idretten. 

- Vi håper på å lykkes ved å prøve noe nytt og så er dette et veldig spennende utgangspunkt, sier mangfolds- og inkluderingsansvarlig i NHF Benedicte Fjeldberg.

- Vi er kjempefornøyde og takknemlige. NHF tar med dette et enda større samfunnsansvar for mangfold og inkludering, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.