Portrett
Lars Eirik Larsen ble toppscorer for Juniorgutta med seks mål.

Tap for juniorene i siste test før VM

Sverige ble hakket for tøffe for Juniorgutta som til slutt måtte se seg slått 28-30.

Det ble nok en jevn kamp for Juniorgutta da de møtte Sverige til siste kamp i SOC-turneringen. Lagene vekslet mål, og det stod 5-5 etter elleve minutter spilt. Sverige fikk etter hvert en liten ledelse på to mål, men Juniorgutta hang godt med i kampen. Halvveis i omgangen stod stillingen 12-15 i svensk favør etter noen uheldige bomskudd. Det var jevnt frem til pause, og lagene gikk i garderoben på stillingen 14-18.

Etter hvilen fulgte noen målfattige minutter. Godt forsvar- og målvaktsspill holdt Sverige fra å score, men Juniorgutta slet også fremover i banen. Omgangens første mål kom ikke før åtte minutter var spilt, og da økte de gulkledde til 19-14. Sverige skulle vinne den neste perioden 10-2, og halvveis i omgangen stod stillingen 16-24. Det var jevnt store deler av slutten på omgangen, men det var vanskelig for Juniorgutta å hente inn ledelsen. De spilte imidlertid veldig godt de siste fem minuttene, og reduserte stadig. Det holdt dessverre ikke til seier, og Sverige vant til slutt 30-28.

Trenerne Zarko Pejovic og Dag Vidar Jonassen oppsummerer kampen slik i en e-post til Håndballforbundet:

– Vi hadde en rå avslutning der vi vant 11-6 de siste 13 minuttene i en kamp som ellers svingte. Vi hadde et dønn solid forsvar i andreomgang og gode målvaktsprestasjoner gjennom kampen. Vi har hatt en fin utvikling gjennom de tre kampene, og nå er gutta klare for VM neste uke.

SOC-turneringen er over for denne gang, og nå venter VM. Første kamp for Juniorgutta spilles 20. juni mot Danmark.