Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Argentina vs Norway, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U21) WORLD CHAMPIONSHIP, Athens, Greece, 23.06.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja
Juniorgutta spilte sin siste kamp sammen torsdag. Her fra en tidligere kamp i VM.
Foto: Jozo Cabraja

Seier i Presidents Cup for Juniorgutta

Juniorgutta vant deres siste kamp sammen, som var finalen i Presidents Cup, 28-24 over Slovenia.

Torsdag var det klart for finalen i Presidents Cup i U21 VM, hvor Juniorgutta (LM02) skulle kjempe for en 17. plass i VM. På andre banehalvdel stod Slovenia.  

Juniorgutta åpnet med kampens første mål, men Slovenia kom like bak med reduseringen. Norge fikk bygget en ledelse på tre mål utover i omgangen, som de økte til 8-4 like før ti minutter spilt. Slovenia hang på og kom nærme en utligning, men Norge beholdt føringen utover i omgangen.

Inn i førsteomgangens siste ti minutter reduserte Slovenia til 11-10. Den neste perioden ble målløse for begge lag, før Slovenia brøt måltørken og utlignet. Omgangens siste minutter ble jevne og lagene fulgte hverandre mål for mål. Med ett minutt igjen kom Slovenia seg for første gang i ledelsen, som de beholdt inn til omgangens slutt. Norge å bak 13-14 til pause.  

Ut fra pausen økte Slovenia ledelsen til en tomålsledelse og holdt denne oppe i fem minutter, før Juniorgutta utlignet til 17-17. Norge kom seg så opp i ledelsen like før ti minutter spilt, og hadde da holdt Slovenia unna scoringer i fem minutter.

Ved halvspilt omgang økte Juniorgutta til en tremålsledelse, men ga seg ikke der. Minutter senere økte Norge med ytterligere ett mål til 23-19. Mot kampens slutt holdt Norge det opp ei både forsvar og angrep, som gjorde at de økte ledelsen til fem mål. Slovenia jobbet hardt for å hente inn ledelsen, men kom ikke nærmere enn fire mål. Juniorgutta vant til slutt finalen 28-24 over Slovenia.

Juniorgutta er med det vinnere av Presidents Cup og tar 17. plassen i U21 VM.

– Vi møtte Slovenia for andre gang og var enda bedre taktisk forberedt enn da vi møtte de sist. Planen var å angripe knallhardt fra start og ikke gi dem noen enkle mål. Sist viste de dårlig moral utover i kampen pga vårt intense og tøffe forsvarsspill og det var deilig å se at vi klarte å gjenskape dette i dag. En fantastisk avslutning på mesterskapet og LM02. Vinnerskallene tok denne, sier trenere for Juniorgutta, Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic, etter kampen. 

Jonassen og Pejovic oppsummerer mesterskapet slik: 

– Vi kom i en veldig tøff gruppe i innledende puljespill hvor både Danmark og Ungarn har spilt seg til kvartfinale etter mellomspillet. I Presidents Cup har gutta vist profesjonell innstilling mot de svakere lagene og gode prestasjoner mot de gode. Kampene mot Slovenia, som har kommet langt i tidligere mesterskap, viste at vi har et høyt toppnivå. Totalt har vi en bred verktøykasse i laget med ulike kvaliteter og det har vi vist i flere kamper. Støtten fra landslagssjef Jonas Wille har blitt satt pris på, og vi fikk på plass ytterligere noen detaljer i spillet gjennom hans innspill. 

Finalen ble også en god avslutning for Juniorgutta, da det var den siste kampen LM02 hadde sammen.

– Dagens trenerteam har hatt ansvar for laget siden september 2022. Vi opplever gutta som profesjonelle toppidrettsutøvere med mål om utvikling og optimalisering av prestasjonstilstand på kamp og trening. Livet på samlinger har vært enkelt da kulturen er preget av seriøsitet når vi skal være det, men også humor og guttastemning. Trenerteamet takker alle spillerne som har vært med på mesterskap og samlinger for alt vi har fått oppleve sammen med gutta, sier trenerduoen. 

KAMPFAKTA
U21 VM Herrer, Presidents Cup finale
Norge – Slovenia 28-24 (13-14)
Rentis Sport Hall, Athen
Toppscorer Norge: 
Even Haugli og Aleksander Høiness – 5 mål
Toppscorer Slovenia: 
Tarik Mlivić – 5 mål
Utvisninger: 
Norge 5x3min, Slovenia 4x3min

Se full kamprapport her. 
Les mer om Juniorgutta (LM02) her. 
Les mer om U21 VM her.