Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aleksander Høiness
Aleksander Høiness ble Norges toppscorer med ti mål mot Saudi-Arabia.
Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta videre til finale i Presidents Cup

I semifinalen i Presidents Cup hadde Juniorgutta full kontroll og vant til slutt 35-22 over Saudi-Arabia.

Etter å ha vunnet sin gruppe i Presidents Cup gikk Norge videre til semifinalen i cupen. I den første kampen i sluttspillet møtte de Saudi-Arabia, som kom på andreplass i sin gruppe.

Juniorgutta fikk en god start og lå foran i kampens første minutter. Like før ti minutter spill utlignet Saudi-Arabia og fikk så muligheten til å komme opp i ledelsen for første gang. Den muligheten benyttet de godt, og kom foran Norge 6-5.

De norske gutta brukte to minutter på å ta igjen ledelsen, og kom foran igjen med 7-6. Da de kom tilbake i ledelsen holdt de på den utover i omgangen. Inn i omgangens siste ti minutter økte Juniorgutta til en tomålsledelse. Saudi-Arabia kom nære, men klarte ikke å ta igjen ledelsen til Norge. Mot slutten av omgangen fant Juniorgutta bedre flyt i angrepsspillet og økte ledelsen til 15-11 til pause. 

I andre omgang kom Norge godt i gang fra start og økte ledelsen til en seksmålsledelse etter fem minutter. De hadde full kontroll i omgangens start og fortsatte å øke ledelsen utover i omgangen. Etter ti minutter lå Juniorgutta foran med 21-13.

Mot slutten av kampen fikk Saudi-Arabia inn noen scoringer i det norske målet, men Juniorguttas ledelse var for stor til å ta igjen. I kampens siste minutter økte Norge ledelsen til 33-22, og hadde både kontringer og flere skudd på åpent mål. Det endte til slutt med seier 35-22 til de norske gutta.

Juniorgutta skal med det spille finalen i Presidents Cup, hvor de spiller for 17.plass i VM. Finalen spilles torsdag klokken 16:00.

KAMPFAKTA
U21 VM Herrer, Presidents Cup semifinale
Norge – Saudi-Arabia 35-22 (15-11)
Rentis Sport Hall, Athen
Toppscorer Norge: 
Aleksander Høiness - 10 mål
Toppscorer Saudi-Arabia:
Murtaja Alkhedhrawi og Sajjad Al Fardan - 5 mål
Utvisninger:
Norge 4x3min, Saudi-Arabia 5x3min

Se full kamprapport her. 
Les mer om Juniorgutta (LM02) her. 
Les mer om U21 VM her.