Portrett
Ebbe Stankiewicz og resten av Juniorgutta spilte en god kamp mot Portugal.

Firemålstap mot Portugal etter jevn kamp

Juniorgutta (LM02) spilte jevnt mot Portugal, men det holdt dessverre ikke helt inn. Stillingen ble 29-33.

Etter en tøff start på SOC-turneringen for Juniorgutta (LM02), fikk de nye muligheter da Portugal stod på andre siden av banehalvdelen.

De norske Juniorgutta spilte godt i starten, både fremover og bakover i banen. Portugal hang imidlertid godt med, og det var jevnt de første ti minuttene av omgangen. Portugiserne fikk etter hvert en knapp ledelse på to mål, en ledelse de beholdt godt ut i kampen. Etter halvspilt omgang stod det 6-8 på måltavlen. Ti minutter før omgangsslutt utliknet Juniorgutta, og det fulgte målrike minutter inn til pause. Lagene holdt stadig følge med hverandre, og til pause stod det 16-16.

Andreomgangen startet best for Juniorgutta. Godt forsvarsspill gjorde det vanskelig for Portugal å henge med. Syv minutter ut i omgangen hadde Juniorgutta opparbeidet seg en firemålsledelse på 22-18. Portugal spilte seg imidlertid inn i kampen etter tekniske feil og en tominutter for Juniorgutta. Halvveis i omgangen reduserte portugiserne til 24-24. Lagene fulgte hverandre tett den neste perioden, men da det stod seks minutter igjen på klokka, var Portugal foran med to mål på stillingen 28-30. De økte ledelsen ytterligere i sluttminuttene, og det hele endte til slutt med norsk tap 29-33.

Trenerne Zarko Pejovic og Dag Vidar Jonassen oppsummerer kampen slik i en e-post:

– Vi fikk testet oss mot et Portugal som er mindre strukturerte enn danskene var. Spillestilen likner det vi møter mot Argentina, og vi fikk en god øving på de grunnleggende elementene som må være på plass i vårt forsvarsspill. Vi har god disiplin i angrepsspillet og unngår med det at Portugal får enkle mål på kontring.

Juniorgutta møter Sverige til siste kamp i turneringen i morgen (torsdag) kl. 10.30. Kampen kan du se på Dansk Handbold TV.