Kjelsås ble Norgesmester i J16-klassen! Foto: Svein André Svendsen/NHF

Nye Norgesmestere i beachhåndball

I solfylte Sandefjord ble fem nye Norgesmestere kåret under helgens NM i beachhåndball!

Etter to år med pandemi kunne endelig NM i beachhåndball igjen arrangeres på Indre Havn i Sandefjord.

70 lag, fordelt på 6 forskjellige klasser, gjennomførte i helgen 180 beachhåndballkamper i strålende solskinn. Stemningen blant både spillere, trenere, dommere og arrangører var upåklagelig gjennom helgen, og det ble spilt svært god beachhåndball fra samtlige lag! Foruten seks baner i Sandefjord var det også to baner i Tjølling. Mesterskapet ble arrangert for 18. gang – og for 15. gang i Sandefjord.

Finalekampene ble spilt søndag, og ble direktesendt på TV2 Sport 2/Play. I alt ble det kåret fem nye Norgesmestere.

I J16-klassen hadde Tyristubben og Kjelsås spilt seg til finalen. Det ble spilt flott beachhåndball fra begge lag, med Kjelsås-jentene ble litt for sterke for Tyristubben, og vant finalen 2-0. Ingrid Aaser Øen (Kjelsås) og Celina Bergsrud (Tyristubben) ble av juryen kåret til lagenes beste spiller i finalen.

På guttesiden vant både Nordnes og Melhus 2 sine semifinaler, og møttes derfor til kamp om gullmedaljen i G16-finalen. Etter en jevnspilt kamp trakk trønderlaget Melhus 2 det lengste strået i hver omgang , og vant finalen 2-0. Johannes Lervik (Melhus 2) og Magnus Draugsvoll Krohn (Nordnes) ble kåret til finalens beste spillere.

I J18-finalen var det Son HK og Skrim som kjempet om Norgesmester-tittelen. Son HK ble for sterke for jentene fra Skrim, og vant begge omgangene. Finaleresultatet ble 2-0 til Son HK som dermed fikk gullmedaljen rundt halsen etter endt finale! Ingvild Høgåsen Klokkerhaug (Son HK) og Nora Bastiansen (Skrim) ble kåret til lagenes beste spillere i finalen.

Ullern og Tyristubben møttes i finalen i Kvinner Senior-klassen. Etter en jevnspilt førsteomgang hvor Ullern vant med 1 målpoeng, ble differansen noe større i Ullerns favør i den andre omgangen. Laget fra Oslo vant finalen 2-0, og Ullern ble dermed Norgesmester på kvinnesiden. Martine Welfler (Ullern) ble kåret til vinnerlagets beste spiller, mens Tonje Klevstad Saghaug ble kåret til Tyristubbens beste spiller i finalen.

Søndagens siste finale ble spilt i Herrer Senior-klassen, og HG Gokstad møtte Langangen til kamp om gullmedaljen. Kampen var jevnspilt, og lagene vant hver sin finaleomgang. Dermed måtte kampen avgjøres på shootout. Her viste HG Gokstad seg å være best, og kapret NM-gullet med stillingen 5-4. Kristian Søraker (HG Gokstad) og Marius Relte (Langangen) ble kåret til herrefinales beste spillere.

Vi gratulerer alle gullvinnerne med tittelen Norgesmester i beachhåndball 2022, og takker samtlige deltakende lag for fantastiske kamper gjennom hele NM-helgen!
En stor takk rettes også til Region Sør som medarrangør, og Runar/Tjølling som teknisk arrangør, samt alle som tok turen innom NM-arenaen og heiet på sine lag.

NM Beach vinnere Gokstad menn
Herrelaget til HG Gokstad vant Herrer Senior-klassen. Foto: Svein André Svendsen/NHF