NORSK TOPPSCORER: Sander Simonsen satte inn fem mål, men kunne ikke gjøre stort med at Danmark til slutt vant 33-20 i VMs fjerde kamp.

Tungt mot Danmark

Lagene holdt følge til pause, men etter hvilen viste Danmark seg som det sterkeste laget.

U-gutta gikk dermed på sitt tredje tap i VM.

Etter en god start på kampen for LM98s del, fikk Danmark et lite overtak halvveis i den første omgangen i VMs fjerde kamp.

Danmark var hele tiden foran, men U-gutta hang på som noen klegg. 20 minutter ut førsteomgang ledet danskene med ett mål, 10-9.

Ofrende forsvarsspill fra de norske gutta gjorde at de kunne gå inn til pause tre mål bak, 14-11.

Stor forskjell på lagene

Da Danmark satte inn sitt fjerde mål syv minutter ut i den andre omgangen, tok trener Anstein Engravslia timeout på stillingen 19-14.

U-gutta så ikke ut til å høre på ordrene fra Engravslia - for i de to påfølgende angrepene etter timeouten, ble ballen spilt rett til en dansk spiller.

Først ble LM98 berget av en godt opplagt Emil Imsgaard i det norske målet, men på forsøk nummer to kunne Imsgaard ikke gjøre noe med at Danmark la på til 20-14.

Tekniske feil og dårlige vurderinger gjorde at Engravslia så seg nødt til å ta lagets siste timeout for kampen - kun 15 minutter ut i andreomgang.

Henrik Evensen responderte umiddelbart og reduserte til 25-16.

Men på mange måter var kampen avgjort allerede da. Danmark så seg ikke tilbake og la på ytterligere åtte mål mot Norges fire.

Dermed ebbet kampen ut i 33-20-seier til danskene.