Knepent tap i Budapest

I finalen i Junior Final4 møttes Ungarn og Norge, med Mariann Gabrielsen (bildet) i spiss, lørdag kveld.

I turneringen for juniorlandslag i forbindelse med kvinnenes avslutningshelg i Champions League, ble det lørdag kveld spilt finale. Denne ble spilt i samme arena som resterende Final4-kamper spilles, etter semifinalene tidligere lørdag.

Både Ungarns og Norges juniorjenter (LK98) vant sine respektive kamper fredag, og møttes dermed for finale.
Norge kom best i gang, fikk satt forsvaret like solid som i semifinalen, og kjørte kontra. De var oppe i ledelsen 6-1, før de fikk en periode med flere 2-minutters utvisninger laget ikke håndterte så bra. To av disse periodene ble tapt med seks mål, og forsøket på å spille uten målvakt lyktes dårlig. Ungarn fikk satt fire skåringer på åpent mål, noe som gjorde at Norge lå fire mål bak til pause.

I andre omgang funket ting bedre igjen, men Ungarn lå et lite hakk foran. Med bare sekunder igjen på klokka karret Norge seg opp til bare ett mål bak, og de la seg ut mann-mann for å prøve å stoppe ungarerne. Det lyktes ikke, og Ungarn vant til slutt 29-27.

Trener Kenneth Gabrielsen var allikevel ikke misfornøyd, da han ringte etter kampslutt:
- Jeg syns vi fikk en meget god kamp, og særlig forsvaret, som vi har jobbet hardt med, satt til tider bra. Vi har et stykke igjen før vi er der vi vil være, men å se at vi får det til nå er gøy! Vi fikk også brukt spillere vi ikke har fått hatt så mye på banen tidligere, og Ungarn er et sterkt lag vi får veldig god trening av å spille mot! I denne kampen vil jeg fremheve Mariann Gabrielsen som stort sett setter de ballene hun får å jobbe med framover i mål, og hun gjør en svært solid jobb bakover!

Neste samling for juniorjentene våre er en samling i Kristiansand, med kamper mot Japans seniorlandslag og Vipers Kristiansand i slutten av juni. En måned senere spiller de firenasjonersturneringen SOC i Sverige. Deretter setter de kursen mot EM i Slovenia som spilles fra 25.07-07.08, så det blir en innholdsrik sommer for våre unge håndballjenter!