Mesterkamp!

Håndballherrene kunne ikke fått en mer deilig revansje enn å vinne hele 35-30 i et fullstappet Oslo Spektrum.

Fra start av satt skuddene for Norge og en god Torbjørn Bergerud satte seg i respekt med en gang. Ikke minst stod Norge godt bakover som åpnet for kontringsmuligheter. Etter underkant av åtte minutter spilt var Håndballgutta oppe i en 5-2-ledelse. Det tok faktisk hele 13 minutter før Norges første bom i åpent spill. Det resulterte derimot i to kjappe franske kontringer og stillingen 6-4.

Selv om Norge slet til tider med å komme til de gode mulighetene fremover, gjorde et godt forsvarsspill opp for det meste og holdt Frankrike på avstand. På stilling 10-7 etter drøye 22 minutter spilt ble Frankrike tvunget til å ta timeout. Den ga umiddelbar virkning og gjestene slukte avstanden på bare to minutter til 10-10. Norge ristet vekk det lille sjokket og kunne ta hjem ledelsen 12-11 til pause over de regjerende verdensmesterne.

Andreomgangen startet med at Frankrike snudde det kjapt til 12-13-ledelse. Det gode forsvarspillet fra førsteomgang var nå helt borte, og målene rant inn begge veier. Lagene fulgte hverandre tett og det var kamp om hver eneste ball.

Halvspilt hadde det nesten blitt puttet like mange mål som man fikk servert i hele førsteomgangen. Forsvarskampen som ble man fikk første ble nå en eneste stor målkavalkade. Først etter 17 minutter spilt klarte Norge å vri seg litt vekk fra Frankrike etter to knallsterke redninger av Bergerud, til en ledelse på 27-24.

Rett etterpå ble vertene en mann mindre, men likevel klarte de å holde gjestene på avstand. Seks minutter før slutt ble franskmennene tvunget til å ta en timeout, på stillingen 30-27. Det hjalp ingenting, da Norge fortsatte å sette sine sjanser som gjorde det til en umulig oppgave for Frankrike. Sander Sagosen (bildet) stod frem som den stjernen han er og satt nesten alt han fikk servert. Til slutt kunne han krone det med hele 13 mål, prisen for beste spiller og en velforjent 35-30-seier!

Dette var et stort steg for å sikre seg EM-billett for Håndballgutta som nå står med to seiere og et tap etter tre kamper. Allerede til lørdag kan Frankrike få sin revansje da returoppgjøret står for tur. Den spilles 18:00 og vises på TV3.